Responsive Menu
Add more content here...


Victorie la Craiova. SCM Zalău intră în luptă pentru un loc de cupă europeană

Oleksandr Buzduhan a făcut un meci mare la Craiova, reuşind nu mai puţin de 27 de puncte. Ucraineanul a răsplătit încrederea conducerii care i-a fost alături pe perioada accidentării. După victoria de la Craiova, SCM Zalău intră în luptă pentru locurile 5 - 6 cu Steaua Bucureşti

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 686 views
A+A-
Reset

SCM Zalău a câştigat primul meci de la Craiova şi era decisă să obţină calificarea pe teren propriu. N-a fost să fie, iar oltenii au câştigat la Zalău, astfel că duelul din faza a II-a a playoff-ului Diviziei A1 a avut nevoie de set decisiv. Clasată mai bine la finalul sezonului regulat, SCMU Craiova a avut avantajul de a juca pe teren propriu acest meci decisiv. Însă, zălăuanii n-au fost cu nimic mai prejos în duelurile directe şi s-au dus hotărâţi în Bănie să obţină o victorie care să-i arunce în lupta pentru un loc de cupă europeană.

Zis şi făcut. Echipa pregătită de Rainer Vassiljev a făcut un meci mare la Craiova şi a obţinut o victorie cu ajutorul căruia intră în luptă cu Steaua pentru un loc ce asigură prezenţă în noul sezon european.

În acest duel cu SCMU Craiova, la Zalău a revenit şi Buzduhan. A jucat puţin în primul meci şi ceva mai mult în al doilea. Acum, însă, ucraineanul a fost imperial, fiind cel mai bun jucător de pe teren. Conducerea a avut mereu încredere în el şi i-a fost alături în momentele grele prin care a trecut în acest sezon din cauza accidentărilor.

Răsplata a venit în acest joc decisiv de la Craiova. Buzduhan a reuşit nu mai puţin de 27 de puncte, putem spune că a câştigat de unul singur un set. Evident, am exagera, pentru că voleiul este un sport de echipă, dar prestaţia ucraineanul a fost la înălţime.

După o prestaţie ştearsă în meciul de la Zalău, Victor Simoes şi-a revenit şi a evoluat ceva mai bine în acest meci, atacurile sale aducând Zalăul în avantaj în primul set, după ce Craiova condusese. Pe final, Buzduhan şi două capace ale lui Alejandro Vigil şi Cristian Bartha aveau să aducă setul la Zalău.

S-a făcut 2 – 0 la seturi pentru SCM Zalău, după ce băieţii pregătiţi de Rainer Vassiljev au jucat un volei de calitate şi în actul secund în care zălăuanii au revenit de la minus trei diferenţă.

Oltenii au reintrat în meci după ce au câştigat setul al treilea.

Însă, a fost doar un foc de paie. Setul al patrulea a fost dominat copios de zălăuanii care s-au desprins pe tabelă încă din startul setului, având 8 – 4, 12 – 5 sau 18 – 9. S-a terminat 25 la 13, iar SCM Zalău obţine victoria şi calificarea.

În faza a III-a, SCM Zalău va evolua în compania celor de la Steaua Bucureşti pentru locurile 5 şi 6 din Divizia A1. Având în vedere că a trecut de Craiova, zălăuanii au “preluat” locul din clasament al oltenilor şi vor avea avantajul terenului propriu în duelul cu Steaua, adică meciul decisiv, în caz de nevoie, se va juca la Zalău.

SCMU Craiova – SCM Zalău 1 – 3 (-21, -20, 23, -13)

You may also like

Leave a Comment