Responsive Menu
Add more content here...


FOTO-VIDEO. Spectacol în Sala Sporturilor. SCM Zalău câştigă primul meci cu Steaua şi visează la cupele europene

Un volei de calitate a fost în această seară în Sala Sporturilor din Zalău. SCM a avut 2 - 0 la seturi, a fost egalată şi, în cele din urmă, a câştigat meciul în decisiv. Zalăul are 1 - 0 şi dacă va câştigat meciul al doilea, la Bucureşti, SCM se va califica în Challenge Cup. În caz contrar, meciul decisiv va avea loc la Zalău

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 1.1K views
A+A-
Reset

Ce sezon. Ce trăiri. Ce emoţii. SCM Zalău a avut parte de suişuri şi coborâşuri, a fost sus, a fost jos, a învins Craiova, a pierdut cu Baia Mare. A fost un adevărat roller coaster, iar în ultima etapă a sezonului regulat, elevii lui Rainer Vassiljev şi-au asigurat prezenţa în play-off de pe ultimul loc (locul 8). Ce a urmat a fost o poveste frumoasă. A răpus Arcada Galaţi cu 3 – 0 la Zalău, iar ulterior a eliminat SCMU Craiova din lupta pentru un loc de cupă europeană.

În această seară, Zalăul a primit vizita celor de la Steaua Bucureşti, o echipă mai bine clasată în sezonul regulat şi cu un buget de salarii net superiori. Însă, aşa cum bine ştim, în sport nu joacă bugetele, contează ce faci la antrenamente, cât de serios şi perseverent eşti.

Asemănător echipei, aşa a fost şi sezonul lui Oleksandr Buzduhan, ucraineanul fiind mai mult accidentat în acest sezon. Dar şi când a revenit pe teren, ce jucător…

Voleibalistul a fost decisiv în partida câştigată de Zalău la Craiova şi a făcut, din nou, un meci mare şi împotriva Stelei. Buzduhan a fost peste tot. Serviciu bun, atac bun, iar serviciu a fost bun şi el în această seară superbă pentru voleiul zălăuan.

SCM a început extrem de bine şi de curajos partida cu Steaua şi a condus cu 2 – 0 la seturi, seturi câştigate clar, SCM fiind echipa mai bună.

Setul al treilea a fost ceva mai echilibrat, iar pe final a avut loc şi un moment tensionat, controversat am putea spune. La 24 egal, craiovenii au trimis câştigat un punct, deşi, toată sala a văzut mingea în afara terenului, moment ce a semănat izbitor cu cel din setul al treilea din meciul de la Zalău, cu Craiova. În fine. Steaua avea să se impună în acest set şi avea să îl câştige şi pe al patrulea.

Astfel, s-a intrat în decisiv, acolo toată echipa a fost la cel mai înalt nivel, iar blocajul lui Pinto Cardoso avea să aducă victoria pentru SCM Zalău, echipă care abia s-a calificat în play-off şi acum este la o victorie distanţă de calificarea în cupele europene.

Şi în acest joc, Buzduhan a fost cel mai bun de pe teren, reuşind 24 de puncte, urmat de Thiago Suarez cu 19 puncte şi Pedro Pinto Cardoso cu 18 puncte.

Meciul al doilea dintre Steaua şi SCM Zalău este programat pe 27 aprilie, la Bucureşti, iar dacă va fi nevoie şi de meciul al treilea, acesta se va disputa pe 1 mai, la Zalău.

SCM Zalău – Steaua Bucureşti 3 – 2 (22, 22, -26, -20, 10)

You may also like

Leave a Comment