Responsive Menu
Add more content here...


Revenire de senzaţie şi calificare în cupele europene. SCM Zalău revine de la 0 – 2 şi învinge Steaua chiar în capitală

Visul frumos s-a îndeplinit. SCM Zalău va juca în cupele europene în sezonul următor. Deşi a fost condusă cu 2 - 0 la seturi de Steaua, SCM a avut o revenire de senzaţie şi a câştigat meciul al doilea în cinci seturi. A fost victoria care a adus calificarea în Challenge Cup

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 1.6K views
A+A-
Reset

A fost un sezon plin de suişuri şi coborâşuri pentru SCM Zalău. A fost mult optimism la început de sezon, dar, treptat, au început să apară accidentările şi speranţele zălăuanilor au început să dizolve mai ceva ca zahărul în apa caldă. Ba mai mult, Zalăul a ajuns în situaţia de a aştepta până în ultima etapă a sezonului regulat pentru calificarea în play-off. S-a reuşit până la urmă, de pe locul 8, ultima care asigura prezenţa în play-off.

Însă, ce a urmat în această fază, poate şi cei mai optimişti fani ai voleiului sălăjean credeau că este posibil. Începutul a fost greu, cu un eşec dur suferit pe terenul multiplei campioane Arcada Galaţi. Însă, în al doilea meci, SCM s-a impus cu 3 – 0 şi, probabil, a fost partida care a dat un boost moral echipei care a demonstrat că este capabilă de asemenea victorii.

Chiar dacă nu a trecut de Arcada, SCM Zalău a eliminat SCMU Craiova în runda următoare şi a ajuns în luptă cu Steaua pentru un loc în cupele europene. În primul meci, SCM s-a impus şi de la echipa calificată în play-off în ultima etapă a ajuns la o victorie distanţă de cupele europene.

A fost greu la început, iar Steaua a câştigat primele două seturi şi se pregătea să împingă meciul în decisiv. Însă, zălăuanii au avut alte planuri. Cu o mentalitate de fier, voinţă, caracter şi perseverenţă, băieţii lui Rainer Vassiljev şi Adrian Feher au demonstrat tuturor de ce sunt în stare.

Pentru că da, doar o echipă puternică are capacitatea de a reveni, în deplasare, de la 0 – 2 şi că câştige, cu atât mai mult cu cât este vorba despre un meci decisiv de acest gen.

Ionescu, Simoes, Pedro Cardoso au fost peste tot în setul al treilea şi au dat semnalul revenirii. Ionescu şi Simoes aveau să continue prestaţia foarte bună şi în următoarele seturi pe care SCM Zalău le-a câştigat la 20, respectiv la 10, în decisiv.

S-a terminat 3 – 2, SCM Zalău câştigând în capitală şi, cu scorul general 2 – 0, câştigă duelul cu Steaua pentru ultimul loc ce asigură prezenţa în Challenge Cup.

Astfel, la finalul unui sezon plin de provocări, SCM Zalău încheie pe locul 5 în Divizia A1, o performaţă bună, de care suporterii voleiului zălăuan sunt încântaţi, având în vedere bugetul echipei şi problemele cu care s-a confruntat de-a lungul sezonului.

Steaua Bucureşti – SCM Zalău 2 – 3 (17, 23, -18, -20, -10)

 

You may also like

Leave a Comment