Responsive Menu
Add more content here...


Drumul spre Europa trece prin Bucureşti. SCM Zalău, la o victorie de Cupa Challenge

După succesul din primul joc de la Zalău, formaţia antrenată de Rainer Vassiljev mai are nevoie de o victorie pentru a obţine clasarea pe locul 5 şi implicit calificarea în cupele europene. Zălăuanii vor să tranşeze această dispută chiar din meciul al doilea, care se va disputa sâmbătă, la Bucureşti, acolo unde SCM a mai învins-o pe Steaua în turul sezonului regulat

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 456 views
A+A-
Reset

Sâmbătă, ora 18.00, Sala ”Mihai Viteazul” din Bucureşti: Steaua – SCM Zalău


Chiar dacă în sezonul regulat a avut evoluţii oscilante, SCM Zalău este pe cale să termine această stagiune cu un rezultat remarcabil: calificarea într-o cupă europeană. După ce a prins play-off-ul în extremis, chiar în ultima etapă, gruparea de sub Meseş este acum la o victorie de locul 5 şi implicit de calificarea în Cupa Challenge.

Victoriile din play-off cu Arcada Galaţi şi SCMU Craiova nu au fost întâmplătoare, iar Mihai Mărieş au arătat că în a doua fază a campionatului au atins o formă sportivă foarte bună.

Sâmbătă, la Zalău, SCM a trecut cu 3 – 2 de Steaua Bucureşti, în primul joc al finalei pentru locul 5. Bucuria acestei victorii a fost savurată împreună cu publicul care a venit în număr mare la sală, dar acum toată atenţia se îndreaptă spre meciul al doliea, de la Bucureşti, care are loc sâmbătă, de la ora 18.00.

”Victoria cu Steaua ne-a bucurat, dar nu a fost o surpriză pentru că noi suntem o echipă în formă pe acest final de sezon. Este doar o victorie şi  mai este mult până să obţinem calificarea în cupele europene. Suntem două echipe apropiate valoric, chiar dacă Steaua are un buget mai mare. La buget, echipele sunt despărţite de câteva sute de mii de euro, dar valoric, acest lucru nu se vede şi pe teren. Eu tind să cred că avem o echipă mai bună decât Steaua”, ne-a declarat Adrian Feher.

Este meciul care o poate trimite pe SCM Zalău în Europa, zălăuanii fiind la o victorie de această performanţă. O victorie nu pare imposibil de obţinut la Bucureşti, mai ales că gruparea de sub Meseş are moral bun după ultimele isprave din play-off.

La Bucureşti, SCM Zalău a mai reuşit să câştige contra Stelei, în turul de campionat, cu 3 – 1.

Va fi a şasea confruntate dintre cele două echipe, din acest sezon, iar seria poate continua, dacă Steaua câştigă şi egalează situaţia la general. În acest caz va fi nevoie de un al treilea meci, care ar urma să se dispute la Zalău, în data de 1 mai.

Managerul de la SCM Zalău se aşteaptă la o partidă dificilă şi sâmbătă, la Bucureşti, însă are încredere că echipa sa va da totul pe teren pentru a celebra calificarea într-o cupă europeană chiar de sâmbătă.

”Este clar că un astfel de obiectiv nu se poate obţine uşor. Mizez pe puterea de luptă a băieţilor noştri, fiindcă din decembrie încoace au demonstrat că pot lupta cu orice echipă. Nu va fi un meci uşor, pentru că la investiţiile care le-a făcut Steaua, pentru ei ar fi un eşec să nu prindă ultimul loc de cupă europeană. Forma pe care o avem noi acum nu este una de moment, este rodul muncii din ultimele 10 luni şi este meritul băncii tehnice şi al jucătorilor. Vom încerca să câştigăm la Bucureşti şi pot spune că pornim cu şanse egale. Am creat o echipă care nu se simte inferioară”, a mai spus Feher.

 

You may also like

Leave a Comment