Responsive Menu
Add more content here...


SCM Zalău – Steaua Bucureşti, duel cu iz european la poalele Meseşului

Formaţia zălăuană a eliminat SCM Craiova şi va juca finala pentru locul 5 contra bucureştenilor de la Steaua. Cele două echipe s-au mai întâlnit de patru ori în acest sezon, dar de data aceasta partida are o miză aparte: calificarea într-o cupă europeană. Primul joc are loc sâmbătă, la Zalău, iar în această bătălie SCM are avantajul terenului propriu în cazul în care va fi nevoie şi de meciul al treilea, preluând traseul oltenilor de la SCM Craiova

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 356 views
A+A-
Reset

Sâmbătă, ora 18.00, Sala Sporturilor: SCM Zalău – Steaua Bucureşti

În play-off-ul Diviziei A1, SCM Zalău a atins o formă sportivă bună. Dacă în sezonul regulat au fost perioade când echipa s-a aflat pe locul 9, reuşind calificarea în play-off, în ultima etapă, acum, gruparea de sub Meseş poate bifa o performanţă notabilă: calificarea într-o cupă europeană.

SCM Zalău a făcut meciuri bune în play-off, reuşind să câştige contra campioanei Arcada Galaţi şi să învingă SCMU Craiova, de două ori, chiar la Craiova.

Pentru formaţia antrenată de Rainer Vassiljev urmează acum finala pentru locul 5 şi implicit pentru calificarea în cupele europene.

Adversara Zalăului estea Steaua Bucureşti, o echipă valoaroasă, care în stagiunea trecută a devenit vicecampioana României, iar în actualul sezon a fost finalista Cupei României.

Steaua Bucureşti s-a clasat pe locul 6 în sezonul regulat, îar în sferturi a fost eliminată de Corona Braşov. În play-off-ul pentru locurile 5 – 8, bucureştenii au trecut fără probleme de CSM Constanţa, reuşind să câştige cu 3 – 1 ambele partide.

SCM Zalău şi Steaua Bucureşti vor juca tot în sistemul cel mai bun din trei jocuri, pentru obţinerea locului 5 şi calificarea în cupele europene.

De data aceasta însă, SCM Zalău are avantajul terenului propriu în cazul în care va fi nevoie de meciul decisiv, deoarece zălăuanii au preluat traseul oltenilor de la SCMU Craiova după ce i-au eliminat.

Primul joc are loc sâmbătă, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor ”Gheorghe Tadici” din Zalău. Al doilea meci este programat pe 27 aprilie, la Bucureşti, iar dacă va fi nevoie şi de meciul al treilea, acesta se va disputa pe 1 mai, la Zalău.

Steaua Bucureşti şi SCM Zalău s-au mai întâlnit de patru ori în acest sezon. Au fost două partide în sferturile Cupei României, ambele câştigate de bucureşteni, iar în campionat, victoriile au fost împărţite. SCM Zalău s-a impus cu 3 – 1 la Steaua, în timp ce formaţia din capitală a câştigat la Zalău cu 3 – 2.

”Trebuie să câştigăm primul meci şi nu va fi deloc uşor, deoarece Steaua nu este o echipă uşoară. Este vicecampioana de anul trecut, finalista Cupei din acest an, care are în componenţa lotului jucători foarte buni. Nu vreau să spun că au bani mai mulţi decât noi, pentru că noi am adus un antrenor bun. Cu un antrenor bun am anihilat diferenţa de buget şi în alte meciuri. Cred în băieţii noştri şi cred că putem învinge Steaua fără nici o problemă. Am mai câştigat contra lor, iar rezultatele băieţilor îmi dau încredere că Zalăul este o echipă care nu este inferioară adversarilor. Ştiu că va fi greu şi le spuneam şi băieţilor să nu se aştepte la meciuri de 3 – 0. Având în vedere că începem această luptă cu un meci acasă cred că şansele sunt egale cu Steaua”, ne-a declarat managerul Adrian Feher.

Ţinând cont de importanţa şi miza jocului, conducerea de la SCM Zalău aşteaptă o sală plină la partida de sâmbătă.

”Noi şi când am fost pe locul 9 am avut undeva la 65 – 70% din sală ocupată la meciurile importante. Pe această cale le mulţumesc spectatorilor şi sunt convins că acum când ne luptăm pentru o cupă europeană vom avea o sală plină”, a mai spus Feher.

You may also like

Leave a Comment