Responsive Menu
Add more content here...


Adrian Feher: ”Este o performanţă că am eliminat SCM Craiova. Luptăm să ajungem în Europa”

Managerul secţiei de volei este mândru de isprava reuşită de echipa sa în bătălia cu SCM Craiova, unde consideră că banca tehnică a Zalăului a făcut diferenţa. Acum oficialul aşteaptă duelurile cu Steaua, care o pot readuce pe SCM Zalău în cupele europene

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 447 views
A+A-
Reset

Din punct de vedere al loturilor, al bugetelor şi al locurilor ocupate în clasament la finalul sezonului regulat, SCMU Craiova pornea favorită în faţa celor de la SCM Zalău.

În teren însă, SCM Zalău a dat calculele peste cap şi a reuşit să câştige primul joc de la Craiova. În a doua partidă ce a avut loc sub Meseş, oltenii au egalat situaţia la general, reuşind să se impună după un meci de cinci seturi, astfel că cele două echipe şi-au dat întâlnire din nou, în meciul decisiv, ce a avut loc sâmbătă, la Craiova.

Finala de la Craiova a fost gestionată în stil de mare echipă de către SCM Zalău, care s-a impus cu 3 – 1 şi va juca pentru locul 5, contra celor de la Steaua Bucureşti.

Două victorii pe terenul Craiovei într-un interval de o săptămână nu pot decât să-i satisfacă pe iubitorii voleiului zălăuan, dar mai ales pe cei din conducerea clubului.

Managerul secţiei de volei este mândru de isprava reuşită de echipa sa în bătălia cu SCM Craiova, unde consideră că banca tehnică a Zalăului a făcut diferenţa.

”Am învins pe terenul Craiovei de două ori într-o săptămână şi asta spune multe despre potenţialul echipei noastre. De-a lungul anilor, Remat sau Volei Municipal Zalău, au reuşit de puţine ori să câştige de pe acest teren. Este o performanţă că am eliminat SCM Craiova, o echipă bine pusă la punct, antrenată de fostul selecţioner Dan Pascu, cu jucători de naţională, cum sunt Diaconescu, Călin. Era o echipă mult mai bine cotată decât noi.Se pare că lipsa unui buget consistent se poate suplini şi cu un antrenor bun.  Dacă punem în balanţă echipele şi lotul de jucători, Craiova era favorită, dar eu cred că banca tehnică a făcut diferenţa. Dacă ai un staff bun poţi să suplineşti puţin diferenţa de buget. Dar pentru asta trebuie să ai antrenori din voleiul şi sportul recent, nu din voleiul de la Moscova, din 1980. Atunci era alt volei”, ne-a declarat Adrian Feher, care a evidenţiat şi evoluţia foarte bună avută la Craiova de Oleksandr Buzduhan, care a reuşit nu mai puţin de 27 de puncte.

”Buzduhan a fost jucătorul de care echipa avea nevoie şi a demonstrat că este un jucător valoros în meciul de la Craiova. Nu vreau să minimalizez nici aportul adus de Alexandru Ionescu, care este un profesionist, a ajutat echipa de câte ori s-a apelat la el şi sunt convins că o va face în continuare”, a precizat managerul.

Acum oficialul aşteaptă cu încredere duelurile cu Steaua, care o pot readuce pe SCM Zalău în cupele europene.

”Toată lumea se gândeşte la locul 5, loc de cupă europeană. Noi ne-am bucura să putem readuce sportul din Sălaj în Europa. Deocamdată nu poate fi vorba de un alt club din Sălaj în sportul european, decât despre SCM Zalău, care are sportivi care ne reprezintă la karate, în Europa şi în lume. Încercăm să facem treaba aceasta şi cu voleiul. La un sport de echipă este mult mai greu, dar noi pentru asta ne luptăm să fim şi pe plan european”, a mai spus Feher.

You may also like

Leave a Comment