Responsive Menu
Add more content here...


SCM Zalău rămâne fără set câştigat cu Arcada Galaţi şi după primul meci din play-off

SCM Zalău şi Arcada Galaţi s-au întâlnit vineri după amiază pentru a treia oară în acest sezon. În sezonul regulat, Arcada s-a impus cu 3 - 0 în ambele meciuri, iar acelaşi scor a fost înregistrat şi în primul meci din play-off. Cele două se vor înfrunta din nou, miercuri, la Zalău

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 26 views
A+A-
Reset

Vineri după-amiază a debutat faza a II-a din Divizia A1 cu meciuri din play-off. SCM Zalău a prins pe ultima sută de metri ultimul loc care a asigurat prezenţa în această fază, însă, a fost împerecheată cu cel mai dificil adversar posibil – câştigătoarea sezonului regulat şi echipa care domină voleiul românesc de cinci ani încoace. Arcada Galaţi pornea ca favorită certă înaintea confruntării cu SCM Zalău şi avea să aibă o adevărată desfăşurare de forţe încă de la primul meci.

În această fază se joacă după sistemul cel mai bun din trei jocuri, echipa mai bine clasată beneficiind de avantajul terenului propriu. Primul joc s-a desfăşurat în această după amiază, la Galaţi, iar Arcada s-a impus fără probleme, în minim de seturi.

Zalăul este în continuare fără Oleksandr Buzduhan, unul dintre cei mai importanţi jucători din echipă, dar care în acest sezon a stat mai mult pe margine din cauza unei accidentări.

Arcada a reuşit să câştige primul set destul de categoric, elevii lui Rainer Vassiljev reuşind doar 14 puncte. În al doilea set situaţia a fost ceva mai echilibrată, dar tot echipa gazdă a fost echipa aflată în avantaj. Chiar dacă pe final, Zalăul a avut o zvâcnire şi a venit la 23 – 21, Arcada a făcut 2 – 0 la seturi.

A venit setul al treilea în care SCM Zalău a condus până la 7 – 8 după care a revenit la conducere şi a fost 11 – 13 sau 12 – 14. Zălăuanii nu au putut gestiona acest avantaj, iar trupa pregătită de Sergiu Stancu a revenit şi a câştigat şi acest set şi, totodată, meciul.

S-a terminat 3 – 0 şi Arcada Galaţi mai are nevoie de o victorie pentru a se califica mai departe. Alexandru Ionescu a fost cel mai bun marcator al Zalăului, cu 19 puncte.

Meciul 2 din această Serie este programat la Zalău, miercurea viitoare. Dacă va câştiga SCM, atunci, meciul decisiv va avea loc sâmbăta viitoare, la Galaţi.

Arcada Galaţi – SCM Zalău 3 – 0 (14, 22, 20)

Sursa foto: Arcada Galaţi

You may also like

Leave a Comment