Responsive Menu
Add more content here...


Primăria Municipiului Zalău implicată și interesată de reabilitarea, dezvoltarea și modernizarea infrastructurii școlare

Fapte, nu vorbe!

by Tiberius NICODA
0 comment 48 views
A+A-
Reset

Prin atragerea de fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii școlare și dezvoltarea actului educațional,administrația locală acționează susținut.

Urmare a accesării unor fonduri europene, până în prezent s-au realizat reabilitări de unități școlare și preșcolare în municipiul Zalău, amintind în acest sens: creșa Meseș, a fost reabilitată Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 și au fost implementate proiecte privind creșterea eficienței energetice la Liceul de Artă “Ioan Sima”, Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu”, Liceul Ortodox “Sfântul Nicolae” și Liceul Reformat “Wesselenyi”.

În același timp, s-au efectuat lucrări privind reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea unității de învățământ Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul”, etapa I, internat.

Actualmente, cu finanțare din fonduri europene, se află în implementare proiectul privind achiziția de dotări pentru toate unitățile de învățământ din municipiu, aceste achiziții find în procedură de licitație. Vor beneficia de dotări cu echipamente toate unitățile de învățământ, respectiv 25 de laboratoare de informatică, 438 de săli de clasă și de grupă vor fi echipate pentru organizarea în mediul virtual a activităților didactice, iar 290 de săli de clasă și de grupă vor fi mobilate pentru activități didactice.

În cadrul aceluiași proiect, vor fi mobilate și vor beneficia de dotări 15 laboratoare de științe școlare, 15 cabinete școlare, 15 săli de sport, 3 secții de sport a CSS Zalău, 25 de cabinete de consiliere și asistență psihopedagogică și 3 ateliere de practică din cele trei licee tehnologice.

De asemenea s-a obținut și finanțarea necesară pentru reabilitarea a nouă unități de învățământ din municipiu, documentațiile pentru aceste proiecte fiind în diferite stadii.

Vor fi reabilitate: Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu”, Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai”, etapa I (corp A, corp B și cantină), etapa II, (internat și sala de sport), Școala Gimnazială “Iuliu Maniu”, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, corp B și sala de sport, Școala Gimnazială “Porolissum”, Școala Gimnazială “George Coșbuc”, Grădinița cu Program Prelungit “Pinochio” și Grădinița cu Program Prelungit “Voinicel”.

Solicitarea Primăriei Municipiului Zalău a fost obținută și pentru finanțarea construirii unei creșe cu 110 locuri pe strada Bistriței, în cartierul Dealul Morii, proiect de investiții aflat în implementare.

Iată, putem vedea implicarea și rezultatele obținute de către edilii municipiului, care într-adevăr dau credibilitate sloganului unora: “Fapte, nu vorbe!”, spusa fiind chiar pusă în practică, nu doar lăsată la stadiu declarativ.

You may also like

Leave a Comment