Responsive Menu
Add more content here...


SCM Zalău forţează o minune pe terenul Stelei: calificarea la turneul final al Cupei României

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 75 views
A+A-
Reset

Învinsă după cinci seturi pe teren propriu, formaţia zălăuană mai are şanse de calificare, dar pentru a trece de Steaua are nevoie de o victorie în capitală. În ciuda problemelor de lot, zălăuanii privesc încrezători partida şi vor să ajungă în semifinale după o pauză de un an

Miercuri, ora 17.00, Sala ”Mihai Viteazul”: Steaua Bucureşti – SCM Zalău

Ani la rând echipele de volei din Zalău au fost mai mereu prezente la turneul final al Cupei României reuşind să câştige trofeul de câteva ori. Chiar şi SCM Zalău are o participare în final-four-ul competiţiei în sezonul 2021 – 2022, însă anul trecut a ratat accederea la acest turneu.

După un an de pauză, formaţia zălăuană vrea să revină în ”careul de aşi” al Cupei României, dar pentru a reuşi această performanţă are de trecut peste un adversar redutabil.

Este vorba de Steaua Bucureşti, care are un avantaj în faţa Zalăului, după ce în partida tur s-a impus cu 3 – 2 pe terenul lui SCM. În aceste condiţii, Mihai Mărieş şi colegii săi sunt obligaţi să câştige miercuri în capitală pentru a obţine biletele pentru semifinale.

O victorie cu 3 – 0 sau 3 – 1 ar însemna automat calificarea, în timp ce un succes cu scorul de 3 – 2 ar trimite partida în ”setul de aur”.

În ciuda adversarului valoros cu care SCM Zalău se duelează miercuri, jucătorii pregătiţi de  Rainer Vassiljev privesc cu optimism partida, chiar dacă nici miercuri, nu vor putea evolua Alexandru Ionescu şi Oleksandr Buzduhan.

”Din păcate încă nu i-am recuperat pe Ionescu şi Buzduhan, dar noi mergem încrezători să ne jucăm şansa. Nu cred că este imposibil să câştigăm cu Steaua, pentru că ne deplasăm cu toţi ceilalţi jucători din lot care sunt pregătiţi să intre în orice moment. Respectăm competiţia şi ne dorim calificarea, dar vom vedea dacă vom şi reuşi. Cu lotul complet altfel era această dublă manşă, fiindcă noi puteam câştiga la Zalău. Acum Steaua are prima şansă, dar noi vom da totul pe teren. Calificarea încă nu este jucată”, ne-a declarat managerul Adrian Feher.

De la meciul tur, Steaua a obţinut alte trei victorii în campionat şi se află pe locul 4, în timp ce SCM Zalău a întrerupt seria celor trei înfrângeri sâmbătă când s-a impus pe teren propriu în partida cu CSU Vest Timişoara.

În sferturile Cupei României mai au loc următoarele partide: Arcada Galaţi – Universitatea Cluj, Corona Braşov – CSM Bucureşti şi Rapid Bucureşti – SCMU Craiova.

You may also like

Leave a Comment