Responsive Menu
Add more content here...


Incendiu la un depozit de materiale din localitatea Ileanda. Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de 3 ore

În cursul nopții de marți spre miercuri, un puternic incendiu a izbucnit într-o hală de depozitare a materialelor din localitatea Ileanda. Pompierii militari au fost angrenați în lupta cu flăcările timp de aproape 3 ore

by Mihai POP
0 comment 38 views
A+A-
Reset

Marți noaptea, în jurul orei 01:45, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Ileanda au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit la un depozit de materiale din localitatea Ileanda.

La sosirea echipajelor operative, incendiul se manifesta violent la acoperișul imobilului, pe o suprafaţă de aproximativ 200 de mp.

După aproape 3 ore de luptă cu flăcările, salvatorii au reușit să stingă incendiul.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de natură electrică. În urma evenimentului au fost înregistrate pagube materiale la acoperiș, pereți și la o parte din bunurile depozitate în imobil, iar din fericire nu au fost persoane rănite.

Pompierii sălăjeni vă recomandă să respectați următoarele măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică:

  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, radiator, reşou, lampă şi altele asemenea;
  • dacă sesizaţi miros de plastic topit, deconectaţi aparatul de la sursa de curent. De cele mai multe ori, acest miros este produs de topirea corpului prizei sau a ştecărului. Treptat, arsura se va extinde pe conductorul de alimentare, acesta schimbându-şi culoarea până când se înnegreşte. Următorul punct va fi aparatul electric sau sistemul electric din perete. Incendiul este iminent.
  • unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a aparatelor electrice. Avertismentul vizează în mod special, electrocasnicele mari (frigider, reşou, televizor, maşina de spălat etc.). Alocaţi fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi, provocând în scurt timp, un incendiu.
  • păstraţi la îndemână un stingător cu pulbere şi verificaţi valabilitatea acestuia.

În cazul în care asistaţi la un incendiu de natură electrică, nu folosiţi niciodată o soluţie lichidă pentru stingerea focului. Apelaţi numărul de urgenţă 112.

You may also like

Leave a Comment