Responsive Menu
Add more content here...


Autorul mascat al unei tentative de tâlhărie comise în Zalău a fost identificat și reținut de către polițiștii de la IPJ Sălaj

by Tiberius NICODA
0 comment 484 views
A+A-
Reset

În noaptea de 18/19 aprilie, în jurul orei 00.30, pe raza municipiului Zalău s-a reclamat la IPJ Sălaj,  că un tânăr ar fi pătruns în incinta unui local, având fața și mâinile acoperite și că l-ar fi amenințat pe angajatul localului, solicitându-i să îi ofere bani.

În urma cercetărilor întreprinse de către polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, în zilele care au urmat, pe data de 29 aprilie s-a reușit identificarea posibilului autor al faptei.

Astfel, a fost identificat, cercetat și reținut un tânăr de 21 de ani din comuna Cizer, care este bănuit și spre care indiciile și cercetările polițiștilor au condus ca fiind cel care a comis infracțiunea de tentativă la tâlhăria calificată din 18/19
aprilie de la Zalău.

Urmare a documentării faptelor, a probelor care-l incriminau ca autor al tentativei de tâlhărie, pe tânărul în vârstă de 21 de ani din Cizer, față de acesta, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au dispus reținerea și introducerea lui pentru 24 de ore, în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Azi, pe data de 1 mai,suspectul va fi prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, cu propunerea de emitere a unui mandat de  arestare pentru o perioadă inițială de 30 de zile  și cercetarea faptelor și în continuare pentru   dispunerea  măsurilor legale care se impun.

Cercetările legat de această faptă vor continua  sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru clarificarea și documentarea  întregii activități infracționale a tânărului în cauză, într-un dosar penal  care a fost întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată.

Precizăm că, potrivit prevederilor Noului Cod Penal, înfracțiunea de tâlhărie este pedepsită cu închisoarea de la 5 la 12 ani.

You may also like

Leave a Comment