Responsive Menu
Add more content here...


Soartă amară pentru un copil orfan dintr-un vârf de deal din Sălaj. Recent, tatăl său s-a prăpădit, iar mama sa l-a părăsit după naștere

Jandarmii sălăjeni au devenit eroii unui copil sărman. Băiatul în vârstă de 13 ani este crescut cu mari greutăți de o rudă, după ce tatăl lui a murit, iar mama l-a părăsit la scurt timp după naștere

by Mihai POP
0 comment 6.3K views
A+A-
Reset

Destinul a așezat un munte de durere și greutăți pe umerii lui, deși este doar un copil. Peste noapte s-a trezit singur pe lume, într-o casă de chirpici … după ce tatăl s-a stins, iar mama l-a lăsat la naștere fără să se mai uite în urmă.

E povestea lui Nicușor, pe care au descoperit-o jandarmii sălăjeni într-un vârf de deal din satul Preoteasa (comuna Valcău de Jos).

Amarul unui orfan

O lume, o ființă… aceași poveste, nu e nici o diferență între biata furnică minusculă ce duce în spate o povară de zece ori mai mare ca ea și acest copil.

Nicușor, băiețașul de doar 13 ani, a trecut prin mult prea multe pentru un copil. Mama l-a părăsit la scurt timp după naștere, iar de la decesul tatălui încă nu au trecut nici două luni.

La începutul anului, un incendiu a mistuit o anexă a gospodăriei. Locuiește la o rudă, în grija căruia a rămas, însă, peste zi, se duce la casa părintească unde preferă să citească și să se joace cu prietenii necuvântători, singurii care mai dau viață curții.

Singur pe lume, vrea să-și reconstruiască destinul

Lui Nicușor îi place foarte mult matematica, are note bune la școală și își dorește să ajungă la un liceu din Zalău sau din Șimleu Silvaniei.

Povestea orfanului care duce un trai amar ca pelinul a fost auzită de polițistul David Filip, fiul dirigintelui lui Nicușor, pe care îl interesează mereu de starea copilului, oferindu-i sprijin.

Prin intermediul lui David, au aflat și jandarmii sălăjeni de această situație mai puțin fericită, față de care nu au putut rămâne indiferenți.

Aceștia au pornit la drum cu alimente, haine și încălțăminte, pentru a-i face o bucurie în pragul Sărbătorilor Pascale. La rugămintea lui Nicușor, care s-a gândit mai puțin la nevoile sale, au inclus și hrană pentru câini și pisici.

Jandarmii sălăjeni au plecat împliniți, iar zâmbetul lui Nicușor radia speranță.

You may also like

Leave a Comment