Responsive Menu
Add more content here...


Roberta Stamin, din nou la Naţională

Handbalista de la HC Zalău se află în lotul convocat de Florentin Pera pentru ultimele meciuri din preliminariile Campionatului European, cu Bosnia-Herţegovina şi Grecia. Pentru tânăra jucătoare a Zalăului este a treia convocare la naţionala de senioare în ultimul an

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 40 views
A+A-
Reset

Pentru acţiunile naţionalei de senioare din ultimul an, selecţionerul Florentin Pera s-a uitat şi în ograda lui HC Zalău, de unde a remarcat-o pe Roberta Stamin. Extrema stângă care luna trecută a împlinit 23 de ani a fost convocată de trei ori la lotul României în decurs de doar un an de zile.

Prima dată s-a întâmplat în martie 2023, când Roberta Stamin a fost în lotul României pentru meciurile amicale cu Ucraina, de la Bistriţa.

Florentin Pera a inclus-o pe jucătoare şi în lotul lărgit al României pentru Campionatul Mondial, de la finalul anului trecut, însă handbalista nu a fost în cele din urmă în lotul de 18 pentru turneul final.

Luna trecută, chiar de ziua sa, jucătoarea a primit o veste excelentă şi a fost luată la lot pentru partidele cu Croaţia, din preliminariile Campionatului European.

La începutul lunii aprilie, Naţionala de senioare are o nouă acţiune, care include ultimele partide din preliminarii, cu Bosnia-Herţegovina şi Grecia.Zilele trecute, selecţionerul a anunţat lotul de 18, în care se regăseşte şi Roberta Stamin. Pentru această acţiune, selecţionerul a convocat câte două jucătoare de la Gloria Bistriţa, Rapid Bucureşti, Dunărea Brăila, SCM Râmnicu Vâlcea, Gloria Buzău şi Minaur Baia Mare. De la CSM Bucureşti, SCM Craiova, Măgura Cisnădie, CSM Târgu Jiu, Corona Braşov şi HC Zalău au fost convocate câte o jucătoare.

Amical de lux împotriva campioanei olimpice Franţa

Lotul României s-a reunit pentru un stagiu centralizat la Bucureşti, în zilele de 1 şi 2 aprilie. Meciul cu Bosnia-Herţegovina va avea loc pe 4 aprilie, la Cazin, urmând ca partida cu Grecia să se joace la Buzău, pe 7 aprilie.

Tricolorele vor efectua, apoi, un nou stagiu centralizat, la Buzău, în perioada 8 – 13 aprilie, care se va încheia cu un joc amical contra Franţei, campioana olimpică en titre, pe 14 aprilie, la Clermond-Ferrand.

Lotul convocat de Florentin Pera:

portari: Diana Ciucă (CS Rapid Bucureşti), Bianca Curmenţ (SCM Craiova), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea);

extreme dreapta: Oana Borş (CS Minaur Baia Mare), Andra Moroianu (SCM Gloria Buzău);

interi dreapta: Daria Bucur (SCM Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea);

centri: Cristina Laslo (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Andreea Cristina Popa (HC Dunărea Brăila), Elena Roşu (CS Măgura Cisnădie);

interi stânga: Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Ştefania Stoica (CSM Bucureşti);

extreme stânga: Eva Kerekes (CS Minaur Baia Mare), Corina Lupei (HC Dunărea Brăila), Roberta Stamin (HC Zalău);

pivoţi: Ana Ciolan (CSM Târgu Jiu), Lorena Ostase (CS Rapid Bucureşti), Elena Bianca Voica (Corona Braşov).

You may also like

Leave a Comment