Responsive Menu
Add more content here...


Activități educative la Centrul de zi pentru copii, din cadrul Direcției de Asistență Socială Zalău

by Tiberius NICODA
0 comment 297 views
A+A-
Reset

Centrul  de zi pentru copii, din cadrul Direcției de Asistență Socială Zalău, cu sprijinul Primăriei Municipiului Zalău,  se preocupă de buna funcționare și dezvoltare a activităților Centrului de zi, amenajat în locația fostului Punct Termic nr. 17, cu fonduri europene.

În întâmpinarea primăverii, au fost inițiate activități în aer liber, copiii Centrului bucurându-se de natură, sporturi de echipă și exerciții fizice.

Pentru a celebra  ziua internațională a Pădurii a fost organizat un picnic în Parcul din Brădet, unde principalele activități au fost: întrecerile cu sacul, vânătoarea de comori și trasul cu frânghia.

S-a  cultivat și interesul pentru cărți, iar cu prilejul Zilei Internaționale a Cărților s-au bucurat și au învățat despre magia celor mai frumoase titluri și personaje. Spațiul Bibliotecii Județene reprezintă pentru beneficiari un loc bine-cunoscut, motiv pentru care îl frecventează cât mai des.

Ziua Pământului a fost  marcată prin desfășurare de  acțiuni pentru protejarea mediului înconjurător, iar finalul activității  s-a  realizat  un poster care reprezintă promisiunea beneficiarilor pentru îngrijirea mediului. În plus, s-au realizat desene folosind diverse tehnici precum: pictura cu ajutorul bețișorului, mototolirea hârtiei creponate și tehnica amprentării (cu ajutorul buretelui ).

Copiii au pornit pas cu pas în vizitarea celor mai importante puncte cheie din oraș, fiind turiști în propriul oraș, unde au vizitat: spațiul Primăriei, Consiliului Județean, al Prefecturii cât și Piața Agroalimentară.

În vizita lor de la piața agroalimentară ,beneficiarii Centrului au întâlnit oameni minunați, care nu doar că i-au îndrumat și sfătuit cum să planteze și să îngrijească răsadurile, ci i-au și poftit să guste din fructele proaspete și aromate pe care le aveau. Plini de entuziasm au revenit la Centrul de zi, convinși de ideea creației propriei grădini.

În această perioadă, au pregătit şi o serie de ateliere creative cu ocazia Sărbătorilor Pascale, ideale pentru copiii beneficiari. Prin grija pentru mediu, la aceste activități au folosit doar materiale reciclabile, astfel au creat coșulețe pentru ouă din tuburile de hârtie și măști în formă de iepuraș cu ajutorul farfuriilor din hârtie.

Latura religioasă și adevărata semnificație a sărbătorilor Pascale,  n-au fost uitate  și s-au purtat discuții libere cu copiii despre legendele creștine care explică de ce se înroșesc ouăle de Paști și de ce ele au devenit simbolul sărbătorii Învierii Domnului.

You may also like

Leave a Comment