Responsive Menu
Add more content here...


Grădiniţa de la Zimbor se modernizează din fonduri europene

by Călin ONICAŞ
0 comment 117 views
A+A-
Reset

Avansează lucrările în proiectul PNRR în valoare de aproape 600.000 de lei, prin care grădiniţa de la Zimbor va beneficia de o reabilitare termică şi de eficientizare energetică. Primarul comunei crede că această investiţie ar putea fi finalizată până în vară

Prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), comuna Zimbor are două proiecte de investiţii. Unul prevede reabilitarea termică a grădiniţei din centrul comunal, iar celălalt reabilitarea energetică a sediului Primăriei. În al doilea proiect, sunt prevăzute şi două staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice.

La proiectul de la grădiniţă (valoarea investiţiei este de 597.985,97 lei), lucrările au început de mai bine de două luni, iar treaba merge bine. S-a consolidat clădirea, iar acoperişul este nou. Constructorul a efectuat lucrări atât la interior, cât şi la exterior, iar din grădiniţa veche au mai rămas doar pereţii.

Sistemul de încălzire a clădirii se va face cu ajutorul pompelor de căldură, iar energia electrică va fi obţinută cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

Administraţia locală de la Zimbor este optimistă în ce priveşte acest proiect. Primarul Gabriel Mureşan spune că proiectul ar putea fi finalizat până în vară. Aceasta, deşi toţi preşcolarii din centrul comunal beneficiează şi acum de cele mai bune condiţii într-o clasă de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Zimbor.

În perioada următoare, şi sediul Primăriei va intra în reabilitare. În acest moment, proiectul se află în licitaţie, iar în cel mai scurt timp ar putea fi desemnat constructorul.  Imediat după ce se va ştii câştigătorul, vor începe şi lucrările, edilul comunei dorind ca şi această investiţie să se finalizeze în anul 2024.

Pe perioada lucrărilor, activitatea de la Primărie şi de la APIA s-ar putea derula la sala de sport de la şcoală sau la căminul cultural din centrul comunal.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 10 aprilie.

You may also like

Leave a Comment