Responsive Menu
Add more content here...


Au început lucrările la blocul ANL de la Cehu Silvaniei

by Călin ONICAŞ
0 comment 306 views
A+A-
Reset

De ani buni, la Cehu Silvaniei au început demersurile pentru construirea unui bloc ANL. Lucrările au fost demarate încă din anul 2008, când a fost făcută fundaţia. Şi, cam atât, deoarece – din diferite motive – lucrările au stagnat. Actuala administraţie a readus în actualitate acest proiect.

Astfel, în anul 2022, Primăria oraşului Cehu Silvaniei a câştigat un proiect de investiţii în ce priveşte construirea unui bloc ANL. Tot atunci, a fost semnat contractul cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL).

Anul trecut, a fost demarată procedura pentru atribuirea contractului de proiectare şi execuţie. Recent, după aproximativ 16 ani, au fost reluate lucrările!

Investiţia prevede construirea unui bloc ANL pentru specialiştii. În plan se află construirea a 20 de apartamente, pe regim de înălţime S+P+2E+M. Dintre cele 20 de apartamente, 10 vor fi destinate tinerilor specialişti din sănătate, iar alte 10 apartamente vor fi ocupate de tineri care profesează în învăţământ.

Acest proiect a intrat astfel în programul guvernamental de construcţii locuinţe pentru tineri, destinate închirierii şi vine şi în sprijinul specialiştilor din domeniul sănătăţii şi învăţământului, ale căror venituri nu le permit accesul la o locuinţă în proprietate sau închirierea unei locuinţe în condiţiile pieţei.

Să precizăm faptul că ANL se va ocupa de construcţia propriu-zisă a blocului, în timp ce autorităţile locale au sarcina de a asigura o parcare cu 20 de locuri, dar şi infrastructura – apă, canal, iluminat sau energie electrică.

Edilul oraşului – Bálint Ervin – a menţionat că blocul va fi construit din cărămidă, iar pe acoperiş vor exista panouri fotovoltaice, care vor asigura consumul necesar de energie electrică.

Durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni, astfel că – în anul 2025 – în oraşul Cehu Silvaniei va exista bloc ANL. Construcţia este amplasată pe strada Arany János nr. 7A (în spatele Bisericii Reformate), lângă blocul T13.

“După ani buni de stagnare a proiectului privind construirea blocului ANL din strada Arany János s-a reușit reînceperea lucrărilor fiind destinat specialistilor în sănătate și învățământ”, a punctat primarul Bálint Ervin.

 

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 10 aprilie.

You may also like

Leave a Comment