Responsive Menu
Add more content here...


Comuna Vârşolţ intră în Programul “Masa sănătoasă”. Peste 200 de copii beneficiază de o masă caldă 

Începând din acest an, Şcoala din Vârşolţ a intrat în Programul “Masa sănătoasă”, iar peste 200 de copii vor beneficia de masă caldă în acest an

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 269 views
A+A-
Reset

Timp de zece ani de zile, Primăria şi Consiliul Local a oferit câte o masă caldă pentru toţii elevii din comună. Însă, din acest an, administraţia locală a făcut eforturi pentru ca Şcoala din Vârşolţ să intre pe lista Programului guvernamental “Masa sănătoasă”.

Zis şi făcut. Breda Lajos, alături de echipa din Primărie, a reuşit să implementeze proiectul şi peste 200 de preşcolari şi elevi din comuna Vârşolţ beneficiază de o masă sănătoasă.

Inspectoratele şcolare judeţene sunt cele care selectează şcolile pe baza unor criterii ce vizează diminuarea riscului de excluziune şi de abandon şcolar.

Cum şcoala din Vârşolţ a fost inclusă în program, elvii vor primi câte o masă caldă în limia valorii zilnice de 15 lei / beneficiar.

Autorităţile locale au derulat procedura de atribuire a contractelor de furnizare a mesei calde.

“Copiii mănâncă sănătos. Vor servi legume, salate, piept de pui şi alte alimente sănătoase. Noi nu avem o sală de servit mese, aşa că elevii mănâncă în sălile de clasă. Primesc şi desert”, spune primarul Breda Lajos.

Programul “Masa sănătoasă” este susţinut de Guvernul României, iar pentru anul 2024, comuna Vârşolţ va primi finanţare de aproximativ 378.000 de lei pentru peste 200 de copii, elevi şi preşcolari.

Este un demers care aduce bucurie atât în rândul copiilor, cât şi al părinţilor.

“Începând de azi, 3 aprilie, în școala noastră a debutat programul național “Masă sănătoasă”, program destinat tuturor preșcolarilor și școlarilor unității noastre. Masa de prânz, constând într-un fel principal și un desert, a fost și va fi servit în continuare în condiții de maximă siguranță și igienă corespunzătoare, acestea fiind ambalate în caserole, alături de tacâmuri de unică folosință. Programul mesei de prânz se va desfășura între orele 11:50 și 12:10 zilnic, pentru toți copiii prezenți.
Mulțumim pe această cale Primăriei Comunei Vârșolț și domnului primar Bréda Lajos pentru că a făcut posibilă participarea Școlii Gimnaziale Nr 1 Vârşolț în acest program național!👏“, anunţă reprezentanţi Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Vârşolţ.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 10 aprilie.

You may also like

Leave a Comment