Responsive Menu
Add more content here...


Judoka Alex Bologa, medalie de AUR la German Open

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 27 views
A+A-
Reset

Sportivul originar din Derşida a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la competiţia desfăşurată în Heidelberg, Germania, fiind primul său turneu din acest an


Judoka Alex Bologa a uimit pe toată lumea când în 2016 cucerea bronzul paralimpic la RIO. Avea să repete performanţa şi la Tokyo în urmă cu un an. Cele două medalii de bronz cucerite la Jocurile Paralimpice, dar şi rezultatele bune de la Europene şi Mondiale îl fac pe Alex unul dintre cei mai buni judoka paralimpici din lume. După un an 2021 de excepţie, judoka originar din Derşida a început în forţă şi acest an. Prima competiţie din 2022 pentru judoka nevăzător a fost German Open.

Concursul s-a desfăşurat la data de 19 februarie, în Heidelberg, Germania.

German Open a fost primul eveniment para judo din acest an.

Chiar dacă a fost doar un turneu amical, prezenţa la competiţie a fost una numerosă. Cu toate acestea, Alex Bologa a reuşit să câştige toate meciurile.

Judoka a trecut pe rând de sportivi din Marea Britanie, Kazahstan, Germania, pentru ca în finală să-l învingă pe un sportiv din Kazahstan.

Pentru cei care nu ştiu, reamintim că Alexandru Bologa este singurul sportiv nevăzător din România care reuşeşte să cucerească medalia de bronz paralimpică.

You may also like

Leave a Comment