Judoka de la SCM Zalău au obţinut 5 medalii la Cupa Unio de la Satu Mare

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 68 views
A+A-
Reset

Peste 490 de sportivi din trei ţări au participat la tradiţionala competiţie din judeţul vecin. A fost o competiţie acerbă, dar sportivii pregătiţi de Valer Tout şi Ionuţ Cuibuş au reuşit să obţină două medalii de argint şi trei de bronz


La finele săptămânii trecute, municipiul Satu Mare a fost gazda Cupei Unio la judo. Tradiţionala competiţie a ajuns în acest an la cea de-a 26-a ediţie şi a adunat la start nu mai puţin de 495 de sportivi, reprezentând 38 de cluburi din România, Ungaria şi Polonia.A fost o competiţie de un nivel ridicat, astfel că spectacolul din Sala de sport Ecaterina Both din Satu Mare a fost garantat. Organizatorii au propus patru suprafeţe de luptă, iar sportivii au fost împărţiţi în categorii de vârstă U10, U12, U14 şi U16, atât la fete, cât şi la băieţi.

Printre sportivii participanţii la această ediţie s-au numărat şi judoka de la SCM Zalău, aceştia fiind însoţiţi de către antrenorii Ionuţ Cuibuş şi Valer Tout. Sălăjenii au avut o comportare foarte bună, reuşind să obţină nu mai puţin de 5 medalii, dintre care două de argint şi trei de bronz.

Andreea Cardoş şi Sonia Iluţă, ambele la U10, au obţinut locul 2, în timp ce Maria Ştirb (U10), Gabriela Caba (U12) şi Denis Bălănean (U10) au obţinut medaliile de bronz.

Trebuie remarcat şi un moment mai deosebit de la competiţia din Satu Mare. Astfel, Miklós Ungvári – vicecampion olimpic la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 a fost prezent la Satu Mare.

Oaspetele de onoare a împărtăşit copiilor din experienţa sa şi le-a oferit sfaturi şi îndrumări pentru ca tinerii dornici de performanţă să reuşească în acest sport.

“A fost o competiţie dificilă cu un nivel destul de ridicat cu copii foarte bine pregătiţi. Având în vedere că a fost o competiţie grea, suntem foarte mulţumiţi de rezultatele obţinute de sportivii noştri şi sperăm ca în viitor să aducem rezultate şi mai bune. Medaliile se obţin greu în judo, sunt foarte mulţi copii foarte bine pregătiţi”, ne-a declarat Valer Tout, antrenorul secţiei de judo de la SCM.

You may also like

Leave a Comment