Responsive Menu
Add more content here...


Alex Bologa, sportivul anului în sportul paralimpic pentru al doilea an la rând. “Mă simt norocos că prin sport pot să-mi scriu propria mea poveste”

Deşi este nevăzător, Alex Bologa oferă lecţii de viaţă şi este un exemplu, reuşind să obţină rezultate uimitoare la competiţii de pe întreg mapamondul. Este dublu medaliat la Jocurile Paralimpice de la RIO şi Tokyo, campion mondial şi campion european. Şi, pentru al doilea an la rând, a fost desemnat sportivul anului în sportul paralimpic

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 12 views
A+A-
Reset

Alexandru Bologa este originar din Derşida, cetăţean de onoare al comunei Bobota şi un sportiv desăvârşit. Soarta nu a fost prea blândă cu el, dar niciodată nu s-a plâns de deficienţa sa de vedere. S-a ambiţionat şi a demonstrat lumii întregi că trebuie doar voinţă şi perseverenţă şi lumea poate fi a ta. A uimit întreg mapamondul în 2016 când cucerea medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la RIO. Au urmat zeci de medalii la diverse Grand Prix-uri, dar şi titluri de campion european. Şi-a adăugat în palmares o nouă medalie la Jocurile Paralimpice de la Tokyo şi speră să facă acelaşi lucru şi la Jocurile Paralimpice de la Paris, din acest an.

Mai mult, anul trecut, sportivul a reuşit să devină şi campion mondial. Toate acestea le-a reuşit fiind nevăzător, însă, puterea sa interioară a fost mai mare decât orice deficienţă. Şi, la Gala Sportului Românesc, Alex Bologa a fost desemnat, pentru al doilea an la rând, sportivul anului în sportul paralimpic, la masculin, graţie performanţelor obţinute în 2023 când a fost medaliat cu aur la Mondiale şi Europene.

Alex Bologa nu a putut fi prezent la Gală, deoarece s-a aflat în Germania unde a participat la un Grand Prix. Însă, premiul său a fost ridicat de Claudiu Miu – reprezentantul Comitetului Naţional Paralimpic din România.

“Copii şi tineri cu dizabilităţi sunt mulţi, din păcate, în ţara asta, dar din fericire, ei îşi doresc să facă sport şi asta este treaba noastră, să-i aducem în sălile de sport şi avem modele şi exemple în România şi unul dintre ei este Alex Bologa şi ceilalţi nominalizaţi. Este treaba noastră să avem cât mai mulţi medaliaţi la Jocurile Paralimpice”, a spus Claudiu Miu.

“Pentru anul acesta avem ca obiectiv principal Jocurile Paralimpice de la Paris”

“Anul trecut a fost unul special pentru mine, deoarece am reuşit să obţin titlul de campion mondial. Pentru anul acesta avem ca obiectiv principal Jocurile Paralimpice de la Paris, de unde sperăm să ne întoarcem cu o medalie la fel de strălucitoare. Pe această cale doresc să mulţumesc Agenţiei Naţionale pentru Sport, Comitetului Naţional Paralimpic, cluburilor Universitatea Cluj, CSM Cluj, colegilor mei, antrenorilor mei, familiei mele pentru susţinere. Mă simt norocos că prin sport pot să-mi scriu propria mea poveste. Îmi pare rău că nu pot să fiu prezent la această gală, deoarece în această perioadă avem un Grand Prix în Germania care puntează în clasament pentru Jocurile Paralimpice. Vă urez mult succes şi multe medalii la Paris”.

Alex Bologa

You may also like

Leave a Comment