Alex Bologa, cel mai bun sportiv de la CS U Cluj-Napoca şi în acest an

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 63 views
A+A-
Reset

Rezultatele de anul trecut l-au propulsat pe Alex Bologa în fruntea clasamentului celor mai buni sportivi de la CS U Cluj-Napoca, fiind desemnat şi sportivul anului în sportul paralimpic. Însă, judoka originar din localitatea Derşida, comuna Bobota, a avut un an 2023 şi mai bun, chiar dacă începutul anului a fost destul de dificil pentru sportiv.

Alexandru Bologa a suferit o accidentare destul de urâtă la începutul anului, însă, treptat a revenit şi a luat din nou startul celor mai importante competiţii din calendarul internaţional. N-avea cum să lipsească de la Campionatul European şi Campionatul Mondial de judo.

Însă, nu doar că a făcut act de prezenţă, sportivul şi-a luat inima în dinţi, a muncit enorm şi la final a cules roadele. A devenit atât campion european, cât şi campion mondial la judo în anul 2023.

Pe lângă cele două rezultate de excepţie, Alexandru Bologa a cucerit alte numeroase medalii la competiţii internaţionale din întreaga lume. Astfel, pentru al doilea an la rând, judoka a fost desemnat cel mai bun sportiv al Clubului Sportiv Universitatea Cluj.

De menţionat este şi faptul că Alex Bologa este şi numărul 1 în clasamentul mondial la zi.

La final de an, sportivul a menţionat şi care este marea lui dorinţă. După ce a fost medaliat cu bronz la Jocurile Paralimpice de la RIO şi Tokyo, Alex Bologa visează acum şi la cea mai strălucitoare medalie.

“A fost un an greu, deoarece am avut multe competiţii. Am suferit o accidentare la gambă în primăvară, după aceea am revenit uşor uşor şi mă bucur că am reuşit să devin campion european şi campion mondial în acest an. Pentru anul viitor îmi doresc să devin campion paralimpic la Paris”, a declarat Alexandru Bologa.

Alexandru Bologa, prin tot ceea ce face, este un adevărat exemplu pentru noi toţi. Deşi este nevăzător complet, tânărul reuşeşte să depăşească orice barieră şi orice obstacol i-a aparut în cale. Este cel mai bun din lume şi visează ca anul viitor să devină şi campion paralimpic, singurul titlu care îi mai lipseşte din carieră.

Sportivul, alături de echipa sa şi toţi cei din Federaţia Română de Judo speră ca acest lucru să se întâmple cât mai curând, poate chiar vara viitoare, la Jocurile Paralimpice de la Paris care vor avea loc în perioada 28 august – 8 septembrie, fiind organizate în premieră în Franţa.

“În ultimul an, la toate concursurile de nivel mondial a luat numai locul 1. Este locul 1 mondial, şi-a învins toţi adversarii, nu o dată, de mai multe ori. Este singurul nevăzător total de pe planetă care face judo şi noi ne mândrim cu el. Este un exemplu pentru toată lumea. Sper ca Parisul să-i aducă medalia mult dorită”, a declarat şi Florin Bercean – vicepreşedinte executiv Federaţia Română de Judo.

You may also like

Leave a Comment