Responsive Menu
Add more content here...


FOTO&VIDEO. Natura prinde din nou viață la Grădina Botanică de la Jibou

Spectacolul de culoare începe să-și facă simțită prezența - Bucuria așteaptă pe marginea unei petale. Acolo unde înfloresc florile, înflorește și speranța!

by Tiberius NICODA
0 comment 79 views
A+A-
Reset

Oamenii, deseori trec pe lângă frumusețea naturii fără să o observe. Suntem ocupați în lumea noastră de griji și preocupări, uitând că fiecare răsărit de soare, fiecare picătură de ploaie și fiecare bătaie a vântului ne aduc daruri pe care nu le putem cumpăra cu bani.

Grădina Botanică din orașul Jibou reprezintă un punct de atracție pentru foarte mulți vizitatori din țară și de peste hotare.

Nu este loc mai potrivit ca să te bucuri de liniște și de frumos, ca să-ți încânți sufletul și privirea decât acestă adevărată Grădină a Edenului sălăjean.

În timp ce zgomotul urban învăluie lumea, natura își spune povestea în tăcerea sa, în culorile ei neschimbate de timp și în frumusețea ei nestăvilită de mâna omului. În mijlocul agitației, natura ne amintește că suntem doar o parte dintr-un întreg mai mare, că există o armonie pe care trebuie să o respectăm și să o protejăm.

Altminteri, directorul interimar al Grădinii Botanice Jibou, Ciprian Chiș – doctor în biologie la Universitatea “Babes Bolyai” din Cluj-Napoca -, a și lansat o invitație adresată publicului iubitor de natură.

“Iată, au înflorit magnoliile, iar în scurt timp vor înflori lalelele. Încet-încet, natura prinde din nou viață și astfel asteptăm vizitatorii bucurându-ne că le putem oferi o oază de culoare și verdeață cum alta la fel, nu doar în Sălaj, dar nici în alte părți nu prea găsești. Vă așteptăm cu drag!”, a declarat Ciprian Chiș pentru Ziarul Ştirile din Sălaj.

La Grădina Botanică din Jibou primăvara își intră în drepturi depline. Au înflorit magnoliile, urmează cât de curând să înflorească și lalelele care sunt un adevărat regal și de culoare și de bucurie. Au înflorit primii arbuști ornamentali, iar spectacolul de culoare începe să-și facă simțită prezența.

Dacă aveți o zi sau doar câteva ore libere și vă aflați în apropierea acestei minunate grădini botanice, nu ezitați ca să o vizitați.

Nu căutați frumosul și liniștea prin alte părți sau prin străini, căci la Grădina Botanică de la Jibou ele vă sunt doar la un braț de inimă distanță!

Este considerată ca fiind una cele mai frumoase grădini botanice din România și chiar din Europa.

Găsiți aici un loc unic, care îmbină multitudinea de plante cu: acvarii de pești; mini-zoo cu cerbi, căprioare, porci mistreți; grădină japoneză; lacuri cu nuferi; grădină cu trandafiri multicolori și miros ademenitor.

Vă asigurăm că nu veți regreta și cu siguranță că o să vreți să vă reîntoarceți aici ori de câte ori timpul și starea sufletului vostru v-o va permite!

 

You may also like

Leave a Comment