Responsive Menu
Add more content here...


O vicecampioană europeană şi multiplă campioană naţională la box a renunţat la sportul de performanţă pentru religie şi şcoală!

A cucerit tot pe plan naţional, iar internaţional este dublă medaliată la Campionatul European. Este cel mai bun sportiv al judeţului Sălaj în ultimii trei ani şi avea tot viitorul în faţă. Cu toate acestea, Diana Tănăsescu, pentru că despre ea este vorba, a decis să renunţe la performanţă. Decizia a fost un şoc pentru sportul din judeţ şi nu numai, iar sportiva ne-a explicat care sunt motivele din spatele acestei decizii

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 461 views
A+A-
Reset

La începutul acestui an, o veste şoc a venit în lumea sportului din Sălaj, acolo unde cel mai bun sportiv din judeţ în ultimii trei ani şi-a anunţat retragerea din activitate. Este vorba despre Diana Tănăsescu, o sportivă care a avut rezultate deosebite încă de la primele participării la competiţiile oficiale.

Diana a fost descoperită în anul 2018, la Şimleu Silvaniei, iar din anul 2020 s-a pregătit la Zalău, fiind elevă la Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu”.

Pe plan naţional, sportiva pregătită de Adrian Popuţea a fost campioana României în anii 2019, 2020, 2021, 2022 şi 2023. A cucerit şi Cupa României în anii 2020, 2021, 2022 şi 2023.

Mai mult, în ultimii doi ani, Tănăsescu a participat la Campionatul European, acolo unde a obţinut medaliile de bronz şi de argint. Acestea ar fi principalele titluri, iar pe lângă se adaugă alte victorii importante la diferite gale naţionale sau internaţionale.

Însă, la începutul acestui an, Diana a decis să renunţe la box şi se va axa pe şcoală, vestea fiind un şoc pentru sportul din Sălaj. Am dorit să aflăm care este motivul sau motivele din spatele acestei decizii, iar sportiva a avut amabilitatea de a ne explica ce a făcut-o să renunţe la box, deşi a avut o carieră frumoasă şi tot viitorul în faţă.

“M-am săturat de performanţă”

“Vreau să fiu sinceră. Eu am vrut să renunţ la box din decembrie 2022. Ceea ce m-a ţinut să continui au fost părinţii mei. Am vrut să renunţ pentru că pur şi simplu m-am săturat de performanţă, de plecările de acasă. În plus, nu mă mai atrăgea boxul absolut deloc. De-a lungul anilor am început să îl pun pe Dumnezeu pe primul loc, iar despărţirea de biserică şi de locul unde mă simţeam bine m-a făcut să sufăr foarte multe. Şi alt motiv pentru care am renunţat este examenul de bacalaureat. Eu de când am început liceul şi, totodată, înalta performanţă, am lipsit foarte mult de la şcoală, iar materia pe care o am de recuperat este foarte multă.  Am decis să renunţ la performanţă, iar la antrenamente mai particip din când în când. Aş vrea să menţionez că am şi ceva probleme de sănătate, am hernie de disc. Şi acesta este un alt motiv pentru care m-am lăsat de box”, ne-a declarat Diana Tănăsescu.

Sportiva spune că decizia sa este una definitivă, iar în viitor îşi doreşte să urmeze Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

Diana îşi doreşte să devină profesor de sport,  antrenor personal într-o sală de fitness sau preparator fizic, după cum ne-a mărturisit şimleuanca născută la data de 23 mai 2006.

“Le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut”

De-a lungul anilor, de pregătirea sportivei la club s-a ocupat antrenorul Adrian Popuţea. Diana Tănăsescu a fost şi o sportivă convocată frecvent la lotul naţional, acolo unde se pregătea sub comanda antrenorilor Mihaela şi Adrian Lăcătuş, Constantin Gălbenuşe şi Luminiţa Turcin. Pe lângă antrenori, sportiva s-a bucurat şi de susţinurea unor sponsori, iar pentru toţi cei care au susţinut-o de-a lungul carierei are un mesaj.

“Le mulţumesc tuturor celor care mau susţinut, care au fost lângă mine şi atunci când mi-a fost greu şi când mi-a fost bine. Vreau să mulţumesc familiei, antrenorilor care s-au ocupat de mine de la începutul carierei şi până acum. Şi vreau să le mulţumesc şi fraţilor din Biserici care s-au rugat pentru mine. Domnul să-i binecuvânteze pe toţi. Nu am să uit niciodată această perioadă din viaţa mea şi nici persoanele pe care le-am cunoscut şi mai ales pe acele persoane care m-au susţinut mereu şi au fost lângă mine”, a conchis Diana Tănăsescu.

You may also like

Leave a Comment