Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Volei maraton. Steaua se impune dramatic la Zalău după un meci de aproape 3 ore!

SCM Zalău a condus cu 2 -1 la seturi şi a avut mai multe şanse de a închide meciul în decisiv, însă, pe tot parcursul jocului, zălăuanii şi-au dus fanii de la agonie la extaz şi viceversa. În final, steliştii aveau să se impună la capătul a cinci seturi ce s-au întins pe durata a aproape 3 ore!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 48 views
A+A-
Reset

După dușul rece cu Baia Mare, SCM Zalău era dornică să-și arate adevărata valoare contra celor de la Steaua București. Cele două și-au dat întâlnire sâmbătă, începând cu ora 16.00 in Sala Sporturilor din Zalău și au oferit un volei de calitate publicului numeros prezent în tribune, dar și celor care au ales să urmărească jocul din confortul casei, partida fiind transmisa pe TVR 3.

Steliștii au venit montați sa obțină cele trei puncte și au început foarte bine meciul. Au avut avans de trei patru puncte, conducând chiar și cu 17 – 13. Însă, băieții lui Rainer Vassiljev au revenit și au egalat, preluând chiar conducerea, 20 – 19. S-a făcut 24 – 21 după as-ul lui Pedro Cardoso, iar blocajul lui Alejandro Vigil a adus primul set Zalăului.

Și în al doilea set Steaua a început mai bine și chiar daca pe final SCM Zalău a forțat o revenire asemănătoare cu cea din primul set, Steaua avea să egaleze situația la seturi.

Zalăul a început perfect setul al treilea și a condus cu 4 – 0. Oaspeții au recuperat pe parcurs și au egalat la 15. Finalul a fost al Zalăului care a revenit de la 22-23 și a câștigat grație unor puncte magice obținute de Pedro Cardoso.

Steaua avea să câștige setul al patrulea, unul extrem de echilibrat.

Astfel s-a intrat în setul decisiv, unul de pomină, aşa cum a fost tot meciul de altfel, un meci ce avea să se întindă pe durata a aproape 3 ore!!! Un factor important a fost şi sistemul video challenge de care a beneficiat această partidă!

Steaua a avut iniţiativa în decisiv şi a condus cu 6 – 3 sau 4 – 7, dar blocajele lui Simoes şi Bartha, alături de as-ul lui Alejandro Vigil au adus egalarea la 7. Steaua s-a dus din nou la două puncte, dar pe serviciul lui Stevanovic, Zalăul a reintrat în meci, a egalat la 11 şi chiar a preluat conducerea, scor 12 – 11. S-a făcut 13 – 11 după punctul câştigat de Vigil. Însă, o nesincronizare între Bartha şi Ionescu avea să ducă un punct uşor în tabăra Stelei care ulterior a şi egalat la 13. Ce a urmat a fost de scenariu de film.

SCM a irosit o minge de meci la 14 – 13, după care a venit rândul steliştilor să irosească o astfel de minge la 14 – 15.  Ulterior, cele două echipe au mers cap la cap, Zalăul având alte două minge de meci, nefructificate. Au fost câteva decizii neinspirate în tabăra gazdelor pe final de set, iar în cele din urmă Steaua avea să se impună cu 23 – 21.

Astfel, Zalăul rămâne doar cu un punct după acest joc în care a condus cu 2 – 1 şi a avut mai multe şanse de a închide meciul în decisiv.

Pedro Cardoso a fost cel mai bun om al Zalăului, cu 28 de puncte reuşite, dar şi cu un spirit de luptă fenomenal, alături de Cristian Bartha fiind cei mai expresivi jucători.

Pentru SCM Zalău urmează marţi un nou joc pe teren propriu, contra campioanei Arcada Galaţi.

SCM Zalău – Steaua Bucureşti 2 – 3 (22, -20, 23, -23, -21)

 

You may also like

Leave a Comment