Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Petru Bologa, de 4 ori pe podium la Campionatele Balcanice de atletism

by Mihai POP
0 comment 20 views
A+A-
Reset

Sportivul polivalent de la CSM Zalău a reuşit să obţină medalia de aur la ştafetă, dar şi douză medalii de argint la ştafetă balcanică şi aruncarea suliţei, dar şi un bronz la aruncarea discului. La competiţia din Slovenia, judeţul nostru a fost reprezentat şi de Dr. Lidia Angelescu, însă competiţia a fost una acerbă şi ea s-a întors acasă fără medalie


Trăim într-o lume în care copiii cresc cu telefoanele şi tabletele în mână şi preferă tehnologia modernă în detrimentul practicării sportului sau simpla joacă în parcuri.

La polul opus, “veteranii” încă preferă un ziar în detrimentul online-ului, plimbările prin parc şi practicarea sportului, în ciuda vârstei înaintate.

Sigur, în ambele cazuri există şi excepţii, însă aici nu vorbim despre excepţii, ci despre cazuri concrete, iar doi “veterani” ne fac din nou să zâmbim şi să ne mândrim că sunt din judeţul nostru.

Ne referim la polisportivul Petru Bologa, care peste câteva zile va împlini vârsta de 81 de ani şi de doctorul Lidia Angelescu, care are frumoasa vârstă de 64 de ani.

Cei doi sălăjeni au participat în perioada 21 – 23 septembrie la Campionatele Balcanice de Atletism ce au avut loc în Celje, cel de-al treilea oraş ca mărime din Slovenia şi la care au fost prezenţi sportivi din 12 naţiuni, Albania, Bosnia, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Ungaria, Italia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia şi Turcia.

Dacă Petru Bologa s-a aflat la a doua experienţă la Balcaniadă, pentru Lidia Angelescu a fost un alt debut, doamna doctor acumulând multiple prezenţe la diverse competiţii naţionale şi, acum, internaţionale.

La 82 de ani Petru Bologa a urcat pe podium de patru ori!

După ce în prima parte a anului, Petru Bologa era medaliat la Campionatele Naţionale de Atletism la vârsta de 81 ani, polisportivul de la CSM Zalău a reuşit să urce de nu mai puţin de patru ori şi la Campionatele Balcanice.

Iniţial, Petru Bologa a fost înscris la patru probe de concurs, însă a renunţat la proba de 5.000 de metri în favoarea aruncării greutăţii.

Totuşi, până la urmă nu au fost cinci probe la care a participat sălăjeanul nostru, aruncarea greutăţii, aruncarea discului, aruncarea suliţei, ştafetă şi ştafetă balcanică.

Cel mai bun rezultat a fost obţinut în proba de ştafetă clasică, 4 x 100 de metri, acolo unde a făcut echipă cu Hecko Iosif (Baia Mare), Szabo Iosif (Miercurea Ciuc) şi Petru Ambros (Bucureşti).

Bologa a fost ultimul schimb în această echipă care a reuşit să câştige locul 1. Sălăjeanul a fost solicitat să participe şi în proba de ştafetă balcanică alături de Hecko Iosif, Ambros Petru şi Vasile Lupu (Cugir), probă care are un sistem de desfăşurare diferit faţă de cea clasică.

Petre Bologa, după ce a ratat aurul cu ştafeta balcanică: “Nu mă las şi o să îmi cumpăr adidaşi cu cuie!”

Astfel, primul schimb aleargă 800 de metri, al doilea schimb – 400 m, al treilea schimb 200 m şi ultimul schimb – 100 m. La fel ca şi la ştafeta clasică, Bologa a fost ultimul schimb, însă de această dată, echipa românilor nu a cucerit primul loc, fiind nevoită să se mulţumească cu locul 2.

Totuşi, Bologa nu s-a mulţumit doar cu aceste două locuri pe podium şi a mai urcat de alte două ori pe podiumul de premiere, locul 2 la aruncarea suliţei (14,66 m) şi locul 3 la aruncarea discului (18,32 m), ratând la “mustaţă” podiumul la aruncarea greutăţii, acolo unde a obţinut locul 4.

“Pentru proba de ştafetă m-au solicitat colegii din ţară să particip. Este pentru prima dată când particip la o astfel de probă. Eu am fost ultimul schimb. La ştafeta balcanică am obţinut doar locul 2, după ce peste noapte gazdele s-au strofocat şi şi-au făcut o echipă”, ne-a spus Petru Bologa.

Locul 2 obţinut în proba de ştafetă balcanică l-a supărat atât de tare pe Petru Bologa, că polisportivul de la CSM Zalău se gândeşte să participe constant în viitor la această probă.

“Chiar dacă am luat locul 2, să ştiţi că nu mă las şi o să îmi cumpăr adidaşi cu cuie şi voi participa şi la ediţiile viitoare”, ne-a spus râzând Petru Bologa.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 26 septembrie.

 

You may also like

Leave a Comment