Responsive Menu
Add more content here...


Maria Csiki, record personal şi medalie în proba de 1.500 de metri la Naţionale

Sportiva pregătită de Nelian Ianchiş la CSS Zalău a reuşit să obţină medalia de bronz în finala Campionatului Naţional U18 ce a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Bucureşti. Maria Csiki a concurat şi în proba de 800 de metri, însă, acolo s-a clasat pe locul 4

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 60 views
A+A-
Reset

Maria Csiki nu mai este o speranţă a atletismului sălăjean, ci o certitudine. Sportiva pregătită de Nelian Ianchiş ne-a obişnuit cu rezultate deosebite pe plan naţional şi nu de puţine ori a urcat pe podium. Este şi campioană naţională  la U16, în proba de 800 de metri şi este şi campioană naţională şcolară. La aceste performanţe se mai adaugă alte titluri de vicecampioană naţională, astfel că sportiva cu potenţial de altădată a devenit certitudinea din prezent.

Însă, atleta se apropie la o vârstă sensibilă în atletism, vârstă la care va avea nevoie de continuitate, iar în Sălaj, atletismul la nivel de seniori este inexistent după pauza luată de Paula Todoran. Robert Parge obţine rezultate foarte bune, însă, zălăuanul concurează pentru CSM Bucureşti.

Revenind la Maria Csiki, sportiva tocmai ce a obţinut o nouă medalie la Campionatul Naţional. Eleva lui Nelian Ianchiş s-a aflat la startul curselor de 800 m, respectiv 1.500 m din cadrul Campionatului Naţional U18, desfăşurat în Sala de Atletism “Ioan Soter” din Bucureşti.

La 800 de metri nu a prins o zi prea grozavă şi a ratat o clasare pe podium, fiind pe locul 4 la finalul cursei.

În schimb, a compensat în cursa de 1.500 de metri. Eleva lui Nelian Ianchiş a alergat bine şi a reuşit să se claseze pe locul al treilea, cucerind astfel medalia de bronz.

Pentru Maria Csiki urmează acum o mică pauză competiţională, timp în care se va pregăti pentru sezonul de aer liber care va debuta în luna mai.

“Am avut o primă zi bună, după care în a doua zi nu ne-a mers aşa bine. Poate a fost şi din cauza oboselii. Însă, este o medalie la un Campionat Naţional şi Maria se află între primele trei din ţară. Este un rezultat bun, mai ales că a făcut şi record personal. A fost o competiţie puternică”, ne-a declarat Nelian Ianchiş, antrenorul Mariei.

You may also like

Leave a Comment