Responsive Menu
Add more content here...


Maria Csiki, prestaţie de excepţie la 800 m în etapa a II-a a Naţionalelor

Sportiva a câştigat cursa într-un mod superb. La un moment dat aveai impresia că aleargă singură pe pistă, atleta de la CSS Zalău lăsându-şi adversarele cu mult în spate

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 38 views
A+A-
Reset

La finalul săptămânii trecute, Federaţia Română de Atletism a organizat etapa a II-a a Campionatelor Naţionale U16, respectiv U18 în sală. Competiţia a avut loc la Bucureşti şi a adunat la start cei mai buni sportivi din ţară la categoriile de vârstă menţionate.

Evident, printre participanţi s-a aflat şi Maria Csiki, una dintre cele mai bune atlete în probele de 800 m, respectiv 1.500 m. Pregătită de Nelian Ianchiş, sportiva a reuşit o cursă impecabilă în proba de 800 m pe care a şi câştigat-o, de altfel.

Sportiva originară din comuna Mirşid a terminat cursa cu un timp foarte bun, două minute şi 23 de secunde, la mare distanţă faţă de urmăritoare.

La un moment dat chiar aveai impresia că Maria aleargă singură pe pistă, atât de mare a fost diferenţa.

Aşadar, a fost un loc 1 indiscutabil la 800 m, iar atleta de la CSS Zalău, alături de antrenorul său, speră să repete performanţa şi la finala Campionatului Naţional ce va avea loc la jumătatea lunii martie. Performanţa vine după ce Maria, aşa cum este cunoscută situaţia, s-a pregătit mai mult pe asfalt.

În proba de 1.500 de metri, Maria Csiki s-a clasat pe locul 4.

“Este un rezultat foarte bun. A avut o comportare exemplară şi a câştigat proba de 800 de metri alergând de una singură. A luat cursa pe cont propriu, a ascultat indicaţiile, şi-a făcut graficul de cursă şi a reuşit un timp bun.Eu sunt mulţumit vizavi de ce am lucrat. Ştie toată lumea ce condiţii de pregătire avem la Zalău”, ne-a declarat Nelian Ianchiş.

La competiţia de la finele săptămânii trecute, de la CSS Zalău au mai participat Ianis Ciure şi Sebastian Brîndea, ambii la U16. Cei doi sunt la început de drum şi se află la primele curse.

You may also like

Leave a Comment