Responsive Menu
Add more content here...


Robert Parge, vicecampion naţional în proba de 400 m

Sportivul a obţinut argintul la Campionatul Naţional de seniori, competiţie desfăşurată în Bucureşti. A fost ultima competiţie de sală, iar pentru atlet vor urma concursuri naţionale şi internaţionale în aer liber

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 19 views
A+A-
Reset

În perioada 17 – 18 februarie, în Sala de Atletism “Ioan Soter” din Bucureşti a avut loc Campionatul Naţional de sală, finala la categoria de vârstă seniori şi U23. Competiţia a adunat la start “spuma” atletismului românesc la categoriile de vârstă menţionate.

Component al lotului naţional şi unul dintre cei mai buni atleţi din ţară, la start s-a aflat şi zălăuanul Robert Parge, legitimat la CSM Bucureşti. Atletul pregătit de Magdolna Kanizsay a participat la patru competiţii de sală înainte de Naţionale. A urcat pe podium de două ori în Ungaria, având prestaţii bune şi în Franţa sau la Campionatele Balcanice.

Era favorit la o medalie naţională în proba de 400 de metri, iar Parge avea să-şi respecte blazonul şi să pună mâna pe medalia de argint. Zălăuanul a terminat cursa cu timpul 48.71, proba fiind câştigată de Sorin Alexandru Voinea cu timpul 48.23. Podiumul a fost completat de Denis Gabriel Neacşu cu timpul 49.27.

Pentru Robert Parge a fost ultima competiţie de sală din acest sezon, iar sălăjeanul se va pregăti pentru sezonul de are liber în care are obiective îndrăzneţe.

“Prea multe nu am ce să spun despre acest Campionat Naţional. Era o competiţie de loc, nu de timp. Pot să spun că nu mă mulţumesc cu puţin şi acest argint este puţin pentru mine, dar ne continuăm pregătirea şi obiectivul principal este outdoor. Calificarea la Campionatul European şi de ce nu, la Jocurile Olimpice de la Paris, visul fiecărui sportiv”, a declarat Robert Parge, pentru ziarul Sportul Sălăjean.

You may also like

Leave a Comment