Connect with us

ATLETISM

Petru Bologa, după ce a terminat cursa de 10.000m de la Naţionalele de veterani: “Organizatorii au lăsat nocturna deschisă până când am terminat şi eu”


Deşi a împlinit frumoasa vârstă de 80 de ani, iar înainte de Naţionalele de masters acuza dureri la talpa piciorului, fostul profesor de la Palatul Copiilor din Zalău a tras din dinţi şi a trecut linia de sosire a cursei de 10 kilometri, în aplauzele celor prezenţi!


Legitimat acum la CSM Zalău, Petru Bologa a fost unul dintre cei mai vârstnici de la Campionatele Naţionale în aer liber masters de la Stadionul “Lia Manoliu” din capitală.

La categoria +80 ani, fostul profesor de tenis de la Palatul Copiilor Zalău s-a înscris la suliţă şi disc unde s-a clasat pe locul 1, dar şi la greutate, unde s-a clasat pe locul trei.

În fine, bunicuţul nostru a ţinut morţiş să se află şi la startul cursei de 10.000m, deşi era puţin accidentat.

De ceva timp, Petru Bologa  acuză dureri în talpa piciorului, dar acest lucru nu l-a oprit din dorinţa sa de a participa la dificila cursă.

“Mă bucur foarte mult că am reuşit să termin cursa de sâmbătă. Chiar dacă am avut unele probleme medicale, sub nicio formă nu am vrut să abandonez. Am terminat cursa ultimul la un interval de timp mare faţă de penultimul concurent, dar organizatorii au dat dovadă de profesionalism: au lăsat nocturna deschisă până când am terminat şi eu. La final, rezultatul meu a fost omologat şi mi-am arătat ambiţia. În viaţă, eu niciodată nu am abandonat un meci sau un concurs”, ne-a declarat cu mândrie profesorul Petru Bologa.

La startul cursei de 10.000m s-au aflat aproape 40 de concurenţi (la mai multe categorii), iar la categoria +80 ani au fost doar doi participanţi.

Cel mai bun timp a fost realizat de Daniel Scrob de la CSO Cugir (35:41.17), care a fost înscris la cat. +35 ani.

Petru Bologa a trecut linia de sosire după aproape o oră, fiind cronometrat cu 1.36.10.

Altfel spus, sălăjeanul a ajuns la finiş după mai bine de 15 minute de la penultimul participant care a terminat cursa, este vorba despre colegul său de categorie – băimăreanul Iosif Hecko (1:21:11.03)!

Atleţii veterani nu au prea mult timp de pauză, deoarece în luna septembrie există alte două evenimente importante, la care ar putea fi angrenaţi.

Astfel, în perioada 21 – 23 septembrie, sportivii de vârsta a treia vor participa la Jocurile Balcanice, programate în Slovenia.

Dacă prezenţa sportivei Rodia Prodan la Balcaniadă este incertă, Petru Bologa şi Lidia Angelescu şi-au anunţat deja prezenţa.

Cei trei vor fi la startul cursei de semimaraton de la Zalău, ce va avea loc sâmbătă, 29 septembrie.

 

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean, care în această săptămână a apărut joi, 29 august.

1510 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM