Responsive Menu
Add more content here...


FOTO – 15.000 de puieți de gorun și paltin plantați la Almașu prin proiectul “Pădurea Erasmus 2024”

O nouă "Pădure Erasmus", formată din 15.000 de puieţi de gorun şi paltin, a fost plantată, miercuri, în vecinătatea localităţii Almaşu, de către circa 350 de cadre didactice şi alţi voluntari, în cadrul unui proiect ajuns la a doua ediţie şi iniţiat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj

by Mihai POP
0 comment 750 views
A+A-
Reset

“Pădurea Erasmus 2024” devine un proiect tradițional, rod al parteneriatului dintre Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, Direcția Silvică Sălaj, Instituția Prefectului Sălaj, Casa Corpului Didactic Sălaj.

Peste 350 de inspectori școlari, directori ai unităților de învățământ, profesori, profesori metodiști, angajați de la Instituția Prefectului și de la Direcția Silvică, au crezut în putere echipei, sacrificiului și dimensiunii GREEN, amprentând județul nostru pe o suprafață de 3 ha, cu o nouă pădure.

Episodul 4 de împădurire

În aprilie 2023 aceiași parteneri de proiect au definit o acțiune de plantarea, elevilor din cinci unități de învățământ care implementează proiecte Erasmus +, la Panic iar în zona Almașu peste 350 de inspectori, directori, profesori, angajați ai instituțiilor partenere au nuanțat cu verde – viață 4 ha de pădure.

Participanţii la acţiune au plantat 15.000 de puieţi de gorun şi paltin, puşi la dispoziţie gratuit de către Direcţia Silvică Sălaj, pe o suprafaţă de circa trei hectare.

În 4.04.2024, 94 elevi și 6 profesori au presărat culoarea vieții în proiectele lor Erasmus+, prin acțiunea de plantare, de la Panic. Evenimentul de miercuri a fost asezonat cu dimensiunea multiculturală de către elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Almașu, coordonați de către d-l director Alexandru Varga, care au încântat participanții cu un moment artistic ritmat.

Efortul gazdelor, Școala Gimnazială Nr. 1 Almașu, Primărie, este prețuit și a surprins într-un mod plăcut.

”Credem în bucuria care s-a resimțit și exprimat în diverse forme, credem că putem să măsurăm efectele unei acțiuni care ne unește, ne responsabilizează și ne împlinește. Vom căuta să perpetuăm activități cu sens, activități care să ofere o dimensiune educațională vibrantă, socială, ecologică și trainică. Mulțumesc fiecărui partener din proiect, fiecărui participant în parte pentru curajul de a înfrunta ploaia, efortul de a nuanța verde – viață “Pădurea Erasmus”, pentru fărâma de suflet pe care ați oferit-o și pentru că am reușit să fim un „NOI” care contează”, se arată în comunicatul Inspectoratului Școlar Județean Sălaj.

 

You may also like

Leave a Comment