Responsive Menu
Add more content here...


Cât ține vremea rea și când vom scăpa de frig și ploi. Prognoza meteo

Vremea va continua să fie mai rece în următoarele zile. Vor mai fi ploi, dar și lapoviță și ninsori. Meteorologii spun că va fi cel mai frig în regiunile intracarpatice

by Mihai POP
0 comment 4.5K views
A+A-
Reset

După zile cu temperaturi de vară, vremea rea a pus stăpânire pe România. Temperaturile au scăzut brusc, iar ploile și ninsorile și-au făcut apariția.

Meteorologii anunță până joi după-amiază vreme rea în mai multe zone. Vor fi averse, descărcări electrice, izolat grindină și vijelii în zona de sud-est, iar vremea se va răci în toată țara. Totodată, la altitudini de peste 1.500 de metri vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Joi, 18 aprilie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu excepţia zonei de sud, unde local acestea vor fi în jurul celor specifice datei. Conform ANM, pe parcursul zilei vor fi înnorări şi va ploua în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi Moldova, local în Muntenia şi Dobrogea şi izolat în Oltenia.

Noaptea, cerul se va mai degaja, iar aria ploilor se va restrânge treptat către nord-estul teritoriului. La munte, mai ales la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vor fi averse, însoţite pe alocuri de descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor fi local însemnate (15…20 l/mp).

Se încălzește din weekendul de Florii. De la 8 grade vineri, temperaturile urcă la valori de 6 grade sâmbătă și 18 grade duminică, în Sălaj. De Paște nu sunt anunțate deocamdată precipitații.

Până atunci, în această săptămână, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice și în extremitatea de sud-vest a țării, potrivit ANM.

You may also like

Leave a Comment