Responsive Menu
Add more content here...


“Autobuzul poeziei” va circula din nou pe străzile din Zalău

În perioada desfășurării festivalului (20-26 aprilie), pe autobuzele electrice ale Transurbis prin sprijinul acordat de Primăria Zalău și societatea menționată vor fi difuzate înregistrări audio cu poeții, citind în limba maternă versuri proprii sau din creația altor scriitori

by Mihai POP
0 comment 1.6K views
A+A-
Reset

 

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj, organizează, în perioada 20-26 aprilie 2024, a 22-a ediție a Festivalului internațional „Primăvara Poeziei/ A Költészet Tavasza/ Spring of Poetry”.

Sub semnul Poeziei se vor desfășura mai multe evenimente la Zalău, în județul Sălaj și în Cluj-Napoca, susținute de poeți și artiști din România, Ungaria, Italia, Scoția (Marea Britanie), Coreea de Sud, Cipru, Croația, Cuba și Austria.

Pe perioada festivalului, cu sprijinul Primăriei Municipiului Zalău și al SC Transurbis SA, se va derula din nou proiectul „Autobuzul poeziei”, proiect ce presupune difuzarea, în format audio, pe autobuze Transurbis, de poezii citite în limba maternă de poeți invitați la festival și nu numai: Alice Valeria Micu, Alex Pausides, Balázs F. Attila, Daniel Săuca, Silvia Bodea Sălăjan, Filip Tamás, Gerry Loose, Halmosi Sándor, Gheorghe Cormoș, Ko Doo Hyun, Doina Ira-Tăutan, Viorel Tăutan, Kégl Ildikó, Marcel Lucaciu, Menuț Maximinian, Oláh András, Pethő Lóránd, Ion Pițoiu Dragomir, Ioan Vasile Bulgărean, Nicolae Coande, Teodor Sărăcuț-Comănescu, Simone Győrfi, Stefano Donno, Loredana Știrbu, Neşe Yaşın, Zalán Tibor.

Longevitatea incredibilă a Poeziei e și un semn că merită să credem în continuare în cultură, în lucrurile care ne unesc sub luminile speranței. Festivalul Primăvara Poeziei. A Költészet Tavasza. Spring of Poetry e o dovadă în acest sens.

You may also like

Leave a Comment