Responsive Menu
Add more content here...


Campioana României, din nou la Zalău. SCM vrea să bată Arcada şi să relanseze lupta pentru calificarea în semifinalele campionatului

Învinsă în trei seturi la Galaţi în primul meci din sferturile play-off-ului Diviziei A1, SCM Zalău mai poate rămâne cu şanse de calificare în semifinale, dar are nevoie de o victorie miercuri, în meciul al doilea contra campioanei României. Cea mai galonată echipă din Divizia A1 vine din nou sub Meseş la doar două săptămâni distanţă, iar formaţia zălăuană speră într-un meci mare şi într-o victorie care ar relansa lupta pentru ”careul de aşi”

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 23 views
A+A-
Reset

Miercuri, ora 18.00, Sala Sporturilor ”Gheorghe Tadici”: SCM Zalău – Arcada Galaţi

SCM Zalău şi Arcada Galaţi se duelează pentru al doilea sezon la rând în prima fază a play-off-ului din Divizia A1. În sferturile de finală se joacă după sistemul cel mai bun din trei jocuri, iar Arcada are deja în dreptul său o victorie. Vineri, la Galaţi, gruparea antrenată de Sergiu Stancu s-a impus cu 3 – 0 şi mai are nevoie de o victorie pentru a se califica în semifinalele campionatului.

Chiar dacă între cele două echipe este o diferenţă din toate punctele de vedere, SCM Zalău nu vrea să renunţe atât de uşor în această luptă şi vrea să repete isprava din sezonul trecut. Atunci, gruparea de sub Meseş reuşea să câştige meciul al doilea de la Zalău cu 3 – 1 şi să trimită bătălia în decisiv.

De data aceasta, zălăuanii au în faţă o echipă a celor din Galaţi, mult mai valoroasă. Gruparea de la Dunăre s-a impus de fiecare dată în faţa Zalăului în acest sezon, iar scorul a fost identic, 3 – 0 în fiecare partidă.

Chiar dacă este conştient că SCM Zalău va avea o misiune dificilă, managerul Adrian Feher are încredere că echipa antrenată de Rainer Vassiljev poate face un meci bun, care să-i mulţumească şi pe spectatorii care vor fi prezenţi în tribune.

”Jucăm în compania campioanei ultimilor cinci ani şi este clar că Arcada porneşte favorită. Cei din Galaţi sunt favoriţi când joacă cu orice echipă din România. Această echipă a fost formată pentru Liga Campionilor, nu pentru Divizia A1. Ne bucurăm că o astfel de echipă vine din nou la Zalău, iar publicul are ocazia să vadă din nou un spectacol voleibalistic. Noi sperăm să ne ridicăm la nivelul adversarului şi de ce nu, să câştigăm acest meci şi să trimitem această luptă în decisiv. Am reuşit acest lucru anul trecut, însă acum va fi mult mai greu, pentru că vorbim de o echipă a Galaţiului mult mai valoroasă”, ne-a declarat Adrian Feher.

Dacă SCM Zalău va reuşi să câştige partida de miercuri, atunci va mai fi nevoie şi de un al treilea joc între cele două echipe, care ar urma să se joace la final de săptămână, la Galaţi.

În caz contrar, SCM Zalău va juca în faza a II-a a play-off-ului pentru locurile 5 – 8.

”Până la urmă, echipa noastră nu a fost făcută ca în acest sezon să se bată la titlu.Este foarte greu să te lupţi cu formaţiile de top, care au jucători valoroşi, au bugete mari. Şi dacă vom juca în grupa pentru locurile 5 – 8, vor fi meciuri tari, cu adversari buni, pentru că două echipe dintre SCMU Craiova, Dinamo, Steaua sau Corona Braşov vor fi în această grupă. Este un nivel ridicat al campionatului din România”, spune managerul Adrian Feher.

Partida dintre SCM Zalău şi Arcada Galaţi are loc miercuri, de la ora 18.00. Tot miercuri mai sunt programate meciurile doi din play-off, dintre: CSM Constanţa – Rapid Bucureşti, SCMU Craiova – Dinamo şi Steaua Bucureşti – Corona Braşov.

Rapid Bucureşti, Dinamo Bucureşti şi Corona Braşov au câştigat primele dispute din sferturi şi mai au nevoie de o victorie pentru calificarea în semifinale.

Foto: Sportul Ilustrat

You may also like

Leave a Comment