Responsive Menu
Add more content here...


Amoss, papagalul fugit de-acasă după care plânge o familie din Zalău. Se oferă recompensă găsitorului

Un papagal a fost pierdut prin zona Crângului, iar stăpânul îl caută cu disperare

by Mihai POP
0 comment 2.5K views
A+A-
Reset

Un papagal din rasa ”Marele Alexander” a fost pierdut de stăpân și este căutat prin toată zona Crângului din municipiul Zalău. Pasărea răspunde la numele de AMOSS și a plecat de acasă duminică, 14 aprilie.

Proprietarul spune pentru Știrile din Sălaj că a fost cât pe ce de a-l recupera, dar papagalul s-a speriat și a zburat împreună cu doi porumbei. De atunci, nu a mai fost văzut.

Acasă are o familie care îl iubește și îi duce dorul. Stăpânul s-a gândit să posteze un anunț pe Facebook, în care a anunţat şi o recompensă persoanei care îl găseşte.

Anunțul stăpânului

Bună. Am pierdut în seara zilei de 14 aprilie 2024 un papagal Marele Alexandru în zona străzii Crângului (cimitir). Răspunde la numele de Amoss este inelat și foarte blând. Are un an și o lună, vă rog din suflet să mă sunați la nr. de telefon 0744114453, dacă îl vedeți sau îl găsiţi😢😢😢… Posibil să fi ajuns în zona Sărmaș”.

Postarea a fost distribuită de zeci de internauți. Astfel, poate va ajunge la cât mai multă lume, iar AMOSS va fi găsit și înapoiat familiei sale.

 

 

Marele Alexander (Psittacula eupatria, numit în engleză Alexandrine Parakeet) este o specie de papagali originară din sudul și sud-estul Asiei. Este numit astfel după Alexandru cel Mare care l-a introdus în Europa.

Marele Alexander, pasăre cu o lungime 60 cm, are un colorit verde, aripile având o pată de culoare roșie închisă. Masculii au un inel negru la gât – ceafa și un inel roz la ceafă. Ciocul este roșu cu vârful gălbui iar picioarele sunt cenușii.

Acești papagali sunt păsări foarte active cu o voce destul de puternică. Sunt foarte curioși, plini de energie și foarte robuști. Le place mult să se scalde. În cazul în care o cădiță nu este disponibilă, se recomandă spălarea lor cu dușul la o intensitate foarte redusă pentru a nu le crea disconfort.

Papagalii Marele Alexander sunt foarte îndrăgiți ca păsări de colivie, uimind prin inteligența lor. Sunt foarte apreciați pentru capacitatea de a învăța, imitând vocea umană, trucuri și alte sunete. Obișnuiți cu contactul mâinii umane (sunt blânzi) sunt foarte jucăuși și prietenoși.

You may also like

Leave a Comment