Responsive Menu
Add more content here...


Peste 260 de elevi din comuna Horoatu Crasnei beneficiază de o masă caldă

Şcoala Gimnazială Nr. 1 Horoatu Crasnei, alături de unităţile arondate, a fost inclusă pentru prima dată în Programul Naţional "Masa sănătoasă". Administraţia locală, alături de conducerea şcolii a făcut eforturi pentru ca toţi preşcolarii şi elevii din comună să beneficieze, zilnic, de o masă caldă

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 693 views
A+A-
Reset

Veşti bune pentru părinţii şi copiii din comuna Horoatu Crasnei. Autorităţile locale, alături de conducerea şcolii au făcut eforturi considerabile pentru ca preşcolarii şi elevii din comună să poată beneficia de o masă caldă zilnic.

Eforturile acestora au fost răsplătite, iar începând din acest an, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Horoatu Crasnei, alături de unităţile de învăţământ arondate, a fost inclusă în Programul Naţional “Masa sănătoasă”, un program guvernamental apreciat la nivelul întregii ţări.

Bugetul alocat pentru anul 2024 este de 578.000 de lei, iar licitaţia a fost câştigată de SC Hudin Anda SRL, restaurant care începând din această lună se angajează să servească, zilnic, câte o masă caldă pentru cei 263 de preşcolari şi elevi din comuna Horoatu Crasnei.

“Am semnat contractul de servicii, alături de doamna Hudin Floare, administratorul SC Hudin Anda SRL. Toţi copiii şi elevii şcolilor şi grădiniţelor din comună vor primi un meniu gratuit, în pauza de la ora 10.00, ciorbă, felul 2 şi desert”, anunţă primarul Marian Mirişan.

Unităţile de învăţământ incluse în proiect sunt Şcoala Gimnazială Nr. Horoatu Crasnei unde învaţă un număr de 54 de elevi din satele Horoatu Crasnei şi Şeredeiu, Şcoala Gimnazială “Dr. Dimitrie Culcer” Stârciu cu 137 de elevi din satele Şeredeiu, Hurez şi Poniţă, Grădiniţa cu Program Normal Horoatu Crasnei cu 26 de preşcolari şi Grădiniţa cu Program Normal Stârciu cu 46 de preşcolari.

Bugetul meniului per elev este de 15 lei.

“Cu toţii au fost încântaţi de preparate şi au aşteptat cu nerăbdare această iniţiativă lăudabilă. Mulţumim Primăriei Horoatu Crasnei şi domnului primar Marian Mirişan. Suntem foarte mulţumiţi de faptul că am fost incluşi în acest program guvernamental, atât noi ca şi conducere, dar mai ales copiii care au zilnic un meniu gratuit în care servesc ciorbă, felul doi şi au şi desert. Sunt încântaţi şi abia aşteaptă să vadă ce au la meniu. Programul prinde bine şi este un real ajutor pentru preşcolarii şi elevii din familii defavorizate. În plus, ajută şi la reducerea abandonului şcolar”, ne-a declarat Dan Pavel – directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Horoatu Crasnei.

You may also like

Leave a Comment