Responsive Menu
Add more content here...


Zălăuanii Patrick Verdeş, Dragoş Crişan şi Bogdan Nicolae merg la Europene cu România U18

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 1.1K views
A+A-
Reset

Performanţă notabilă pentru trei zălăuani. Extrema Patrick Verdeş (CS Dinamo Bucureşti), libero-ul Dragoş Crişan (CSS Zalău) şi antrenorul secund Bogdan Nicolae au reuşit să se califice la Campionatul European cu naţionala României U18. Tricolorii mici au particpat la finele săptămânii trecute la un turneu de calificare desfăşurat în Macedonia de Nord. Au fost două grupe preliminare din care au făcut parte Serbia, România şi Turcia, într-o grupă, iar cealaltă a fost formată de Grecia, Kosovo şi Macedonia de Nord.

Primele clasate în fiecare grupă au jucat finala pentru biletele de accedere la turneul final.

Naţionala pregătită de Răzvan Parpală (antr. principal) şi Bogdan Nicolae (antr. secund) a reuşit să câştige cu 3 – 0 în faţa Turciei, dar a pierdut cu 3 – 1 în faţa Serbiei. Turcii aveau să câştige cu 3 – 0 în faţa Serbiei, iar acel set câştigat de tricolori cu sârbii aveau să trimită în finala pentru Euro, acolo unde au întâlnit Grecia.

Şi în faţa grecilor, România a reuşit să se impună cu 3 – 0, iar această victorie le-a asigurat tricolorilor calificarea la Campionatul European ce va avea loc în Bulgaria, în perioada 10 – 21 iulie.

Zălăuanul Patrick Verdeş, alături de Ştefan Cătălin au fost cei mai buni marcatori ai României în finală, ambii reuşind câte 13 puncte. Şi libero-ul Dragoş Crişan a avut o evoluţie solidă, ambii zălăuani fiind printre remarcaţii turneului preliminar.

La întoarcerea în ţară, băieţii au fost aşteptaţi de preşedintele Federaţiei Române de Volei, Adin Cojocaru, dar şi de vicepreşedintele Marius Stîncel, pentru a ciocni un pahar de şampanie, după cum se arată şi într-un comunicat emis de Federaţia Română de Volei.

”A fost un turneu foarte bun pentru toată echipa. Am reuşit să facem ceea ce ne-am propus, să ne calificăm. Jucasem de trei ori cu Turcia şi nu îi bătusem niciodată. Acum am făcut-o însă! Mulţumim galeriei noastre, au făcut o atmosferă senzaţională. Fără ei nu ştiu dacă am fi reuşit”, a spus şi Patrick Verdeş, extremă România, sportiv ce a debutat deja în Divizia A1 la Dinamo.

”După primul meci pierdut cu Serbia nu prea mai aveam speranţe că ne calificăm. Dar apoi am bătut Turcia şi am fost ajutaţi, tot de turci, pentru că ei au învins Serbia. Sunt foarte fericit pentru că am arătat ca o echipă, ne înţelegem foarte bine”, a declarat Dragoş Crişan, libero România, voleibalist legitimat la CSS Zalău.

You may also like

Leave a Comment