Foto&Video – Unirea Principatelor Române marcată cu mare fast la Jibou

by Mihai POP
0 comment 270 views
A+A-
Reset

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată şi în acest an cu mare fast în Centrul Orașului din Jibou. Peste 2000 de oameni au cinstit Mica Unire prin horă, cu un pahar de vin cald și multă voie bună


Data de 24 ianuarie marchează anual Unirea Principatelor Române, denumită și ”Mica Unire”, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza, în anul 1859, ca lider atât în Moldova, cât și în Țara Românească.

Miercuri, într-o zi cu o mare însemnătate istorică, locuitorii orașului Jibou și nu numai s-au adunat în fața Casei de Cultură, unde au încins o horă tradițională. Cu mic cu mare s-au adunat în horă și au uitat de frigul de afară.

La acest eveniment nu au lipsit nici Geto-Dacii ANSAMENSI din Jibou, care au susținut un spectaculos joc de focuri, iar artistul Ionuț Albert i-a încântat pe jibouani cu cântece patriotice.

Cei peste 2000 de oameni au primit câte un pahar cu vin cald și au privit flăcările aprinse.

Îmbrăcați în port tradițional românesc, la manifestare au fost și copiii din Ansamblul Folcloric ”Mlădițe Jibouane” de la Clubul Copiilor Jibou – coordonator Georgiana Marinescu.

În horă s-au prins oficialitățile prezente – primarul orașului Jibou – Dan Ghiurco – și viceprimarul Vlad Pașcalău.

🇷🇴 Astăzi, în această zi deosebită, sărbătorim 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, un moment istoric care a pus bazele României moderne. Acest act de curaj și viziune ne reamintește de importanța unității și solidarității în fața provocărilor.
🇷🇴 Unirea din 24 ianuarie 1859, sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, nu a fost doar o realizare politică, ci și o manifestare a dorinței poporului român de a trăi împreună, în pace și armonie, sub același steag.

🇷🇴 În acest an, să ne inspirăm din spiritul acelor vremuri și să ne reînnoim angajamentul față de valorile care ne-au unit: fraternitate, respect și iubire de țară. Să ne aducem aminte că, împreună, putem depăși orice obstacol și putem construi un viitor mai bun pentru noi toți!” Dan Ghiurco – primarul orașului Jibou.

You may also like

Leave a Comment