Responsive Menu
Add more content here...


VICTORIE. SCM Zalău câştigă la Craiova şi are prima şansă la calificare

Şi în această fază se joacă după sistemul cel mai bun din trei jocuri, astfel că după victoria din Bănie, SCM are 1 - 0 şi miercuri, la Zalău, are ocazia să câştige şi să intre în lupta pentru locurile 5 - 6

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 48 views
A+A-
Reset

SCM Zalău a făcut o figură frumoasă în prima fază a play-off-ului în faţa multiplei campioane a României şi chiar a reuşit să câştige cu 3 – 0 un meci în faţa Arcadei Galaţi. Însă, gălăţenii, aşa cum era şi de aşteptat, Arcada s-a calificat mai departe, în lupta pentru un nou titlu, în timp ce SCM Zalău a ajuns în lupta pentru locurile 5 – 8.

Primul adversar din această fază pentru SCM este SCMU Craiova. Clasaţi mai bine la finalul sezonului regulat, oltenii au avut avantajul terenului propriu, în sensul că primul şi al treilea meci (decisiv), în caz de nevoie, au loc la Craiova. Însă, SCM Zalău avea să facă un meci mare în Bănie şi să obţină o victorie mare care o face favorită la calificarea în faza următoare, lupta pentru locurile 5 – 6.

Băieţii lui Rainer Vassiljev au fost la înălţime şi au reuşit să câştige în patru seturi disputa de la Craiova, astfel că au prima opţiune la calificare.

Oltenii au început mai bine meciul şi chiar au condus cu 9 – 5, 12 – 7 sau 17 – 12, dar atacurile şi blocajele lui Victor Simoes, Thiago Suarez Mendoza şi Alexandru Ionescu au făcut ca Zalăul să egaleze la 18 şi chiar să preia ulterior conducerea după ace-ul lui Thiago. Pe final, atacurile lui Pinto Cardoso, Ionescu şi Simoes au adus primul set Zalăului.

Cu un moral excelent, zălăuanii au avut o prestaţie de excepţie şi în setul al doilea în care oltenii au condus doar la început. Mihai Mărieş şi compania au preluat conducerea pe care aveau să o păstreze până la final.

Ajunse cu, cuţitul la os, gazdele de la SCMU Craiova erau obligaţi să câştige setul al treilea pentru a rămâne în meci, lucru pe care l-au şi făcut.

Însă, Zalăul a plecat cu gânduri mari la Craiova şi după ce a câştigat primele două seturi, îşi dorea să mai câştige unul pentru a obţine victoria în primul meci. În setul al patrulea, Pedro Pinto Cardoso a reuşit primele cinci puncte consecutive. Jocul excelent al brazilianului a continuat pe tot parcursul setului, fiind artizanul victoriei din acest set, reuşind un total de 8 puncte.

De fapt, Pinto Cardoso a fost şi cel mai bun marcator de la SCM Zalău cu 22 de puncte în total.

Astfel, SCM Zalău câştigă cu 3 – 1 la Craiova şi mai are nevoie de o victorie pentru a intra în lupta pentru locurile 5 – 6 în faza următoare.

Al doilea meci din acest duel va avea loc miercuri, la Zalău. În caz de nevoie, partida decisivă va avea loc sâmbăta viitoare, la Craiova.

SCMU Craiova – SCM Zalău 1 – 3 (-22, -21, 19, -21)

 

 

You may also like

Leave a Comment