Responsive Menu
Add more content here...


Unde a ajuns Cristian Porumb, puştiul care la 15 ani debuta în Divizia A1 la SCM Zalău

Voleibalistul a petrecut trei sezoane în tricoul celor de la Sport Club Municipal Zalău, alături de care a devenit şi vicecampion al României. Însă, în vara anului trecut, Porumb şi-a focusat atenţia spre educaţie şi a pus sportul pe plan secund. A plecat la studii în Franţa, unde îşi continuă şi activitatea sportivă la echipa de volei a Universităţii

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 37 views
A+A-
Reset

Pe când avea doar 15 ani, Cristian Porumb debuta în Divizia A1 în tricoul celor de la SCM Zalău. Puştiul s-a remarcat la Academia de Volei “Lazăr Marius”, iar pe finalul anului 2020 îşi făcea debutul pe prima scenă a voleiului românesc masculin! Timp de trei sezoane a evoluat pentru SCM Zalău, iar în vara trecută a ales să plece la studii în Franţa.

Nu a renunţat la volei şi continuă să joace la echipa Universităţii la care studiază kinetoterapia.

Cristian Porumb a început voleiul pe când avea doar 10 ani, la Academia de Volei “Marius Lazăr”. A evoluat pentru grupele de minivolei, speranţe, cadeţi şi juniori ale  Academiei, reuşind să ajungă de ficare dată la turneele semifinale.

“Nu am trecut mai departe de turneul semifinal, dar a fost o experienţă minunată. În ciuda acestui fapt, am evoluat foarte mult ca om, dar şi ca jucător”, îşi aduce aminte Cristian Porumb.

Pe când era în clasa a X-a, puştiul a fost selectat de SCM Zalău şi în decembrie 2020 avea să debuteze în Divizia A1, pe când avea doar 15 ani, pe postul de libero.

“Am jucat timp de trei sezoane la SCM Zalău. Am avut şansa să văd şi să joc alături de voleibalişti profesionişti, la echipa din care visam să fac parte de când eram începător. Am învăţat multe în aceste trei sezoane, în special importanţa disciplinei şi a te antrena în special în momentele grele, în acele momente în care mintea îţi spune că “nu are chef”, atunci se vede cu adevărat din ce eşti făcut”, mărturişeşte voleibalistul.

A plecat în Franţa la studii

În vara lui 2023, Porumb se despărţea de SCM Zalău şi alegea o nouă cale. A decis să plece în Franţa pentru a studia kinetoterapia. Învaţă în Paris, la Université Paris-Cité şi evoluează pentru echipa Universităţii. Francezii au două echipe de băieţi şi una de fete, iar Porumb evoluează pentru echipa a doua, unde este titular pe postul de secund.

“La o şcoală de kinetoterapie se intra printr-o pasarelă, asta înseamnă că există un număr stabilit de locuri şi un clasament făcut între studenţi. Se face în funcţie de note – cu cât eşti mai bine clasat, cu atât sunt mai mari şansele de a fi acceptat la şcoala dorită. În ceea ce priveşte voleiul, sunt la echipa universităţii. Sunt două echipe de băieţi şi una de fete la universitatea noastră. Eu fac parte din echipa a doua, unde nivelul este bun”.

Cristian Porumb

 

You may also like

Leave a Comment