Responsive Menu
Add more content here...


Planuri mari la Nuşfalău. CS Barcău vizează câştigarea primului titlu la seniori

În pauza de iarnă, gruparea de pe Valea Barcăului a fost cea mai activă echipă din Liga a IV-a la transferuri, reuşind achiziţii de marcă, precum Raul Stanciu, Tudor Mare şi Andrei Şumălan. Cu o pregătire bună, formaţia antrenată de Adrian Damian speră la un retur perfect în care să recupereze diferenţa până la Luceafărul Bălan şi să câştige titlul, care i-ar asigura prezenţa la barajul de promovare

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 52 views
A+A-
Reset

CS Barcău Nuşfalău a înregistrat progrese în ultimii ani, astfel că dintr-o formaţie care se perinda pe la mijlocul clasamentului şi-a format un statut de echipă cu pretenţii la primele locuri şi chiar la trofee.

În sezonul trecut, CS Barcău a fost vicecampioana Sălajului, dar acum planurile sunt mult mai mari, iar la Nuşfalău se doreşte titlul şi chiar promovarea în Liga a III-a.

Cum astfel de ţeluri nu se pot atinge decât printr-o bună organizare, conducerea a trecut la treabă, iar în această iarnă a bifat trei achziţii importante. La CS Barcău au ajuns jucători cu experienţă, precum Raul Stanciu, Tudor Mare şi Andrei Şumălan, dar şi trei achiziţii mai “exotice”, tocmai de pe tărmân american, 𝐉𝐚𝐦𝐢𝐬𝐨𝐧 𝐈𝐧𝐠𝐫𝐚𝐦, 𝐃𝐨𝐮𝐠𝐥𝐚𝐬 𝐁𝐚𝐫𝐫𝐞𝐫𝐚 şi 𝐃𝐞𝐧𝐢𝐥𝐬𝐨𝐧 𝐂𝐚𝐩𝐢𝐥𝐥𝐚, cu care conducerea speră la un retur perfect, în care Nuşfalăul să recupereze diferenţa de 3 puncte care o desparte de Luceafărul Bălan. “Nu am dorit să facem transferuri în această iarnă doar de dragul de a le face, deoarece avem un lot omogen, astfel că am adus la echipă doar jucători care să aducă un plus de valoare. Aveam nevoie de încă un portar, de un mijlocaş central cu experienţă şi de un atacant de careu, iar din fericire am reuşit să transferăm exact jucătorii pe care i-am dorit”, ne-a declarat Robert Goie, directorul sportiv de la CS Barcău.

După ultimele achiziţii, în lotul echipei sunt acum 15 jucători care în trecut au evoluat în Liga a III-a, unul dintre ei chiar în Liga I. Este vorba de Cosmin Sabou “Tassotti”, cel care la 44 de ani este la a doua tinereţe la Nuşfalău.

În turul de campionat a marcat nu mai puţin de şapte goluri, iar în campionatul trecut a reuşit să marcheze nouă goluri în 21 de partide.

“Primul jucător pe care l-am contactat în momentul în care am început acest proiect la Nuşfalău a fost Cosmin Sabou, iar acesta a confirmat cu deplin încrederea pe care i-am acordat-o, deşi mulţi ziceau de el că este un jucător expirat. În pofida vârstei pe care o are, Tassotti este un exemplu pentru toţi jucătorii atât în vestiar, dar mai ales în teren! De un an şi jumătate are evoluţii bune şi foarte bune pentru noi, fiind şi un excelent executant al fazelor fixe.Mă bucur că îl avem alături de noi şi având în vedere viaţa extrasportivă pe care o are consider că mai poate juca liniştit 2-3 ani la nivel de Liga a IV-a. Spre fericirea şi mulţumirea mea am reuşit să formăm un lot care să îmbine experienţa cu dorinţa de afirmare a unor jucători de un real talent cum ar fi Mario Ciurbe, Cătălin Pop sau Olimpiu Ardelean”, ne-a declarat Robert Goie.

Primul titlu din istorie la seniori este aşteptat în vară

În timp ce la juniori, CS Barcău Nuşfalău a dominat întrecerea şi a fost campioana Sălajului ani la rând, la seniori nu s-a câştigat niciodată campionatul. Formaţia antrenată de Adrian Damian are acum o şansă bună, având de recuperat în retur doar 3 puncte până la primul loc.

Pentru retrul de campionat, CS Barcău Nuşfalău se va pregăti pe plan local şi va susţine câteva partide amicale.  Prima întâlnire între jucători şi conducere a fost la Cupa AJF Sălaj, competiţie care a fost câştigată a doua oară consecutiv.

În această pauză competiţională, de la echipă au avut loc şi câteva plecări. Din lot nu mai fac parte Gaspar Zsolt, Fulop Mark, Paul Şanta, Alexandru Crişan, Răzvan Gal (plecat la AS Cosniciu) şi Luigi Pop (plecat la Inter Cizer).

“Țelul nostru în acest sezon, a celor din iarbă, este să obținem primul titlu la nivel de seniori pentru Nușfalău, iar ulterior, în cazul în care vom reuși acest lucru,să fim pregătiți cu adevărat pentru barajul de promovare! Sunt convins că dacă noi vom reuși să ducem această echipă la un alt nivel, ea va rămâne acolo deaorece Nușfalăul este o comună iubitoare de fotbal cu mulți agenți economici care s-ar alătura proiectului nostru”, spune Robert Goie.

Peste 70 de copii la grupele de copii și juniori

Pe lângă activitatea echipei de seniori, la Nuşfalău se lucrează intens şi la grupele de copii şi juniori, acolo unde cei patru antrenori, Adrian Damian, Ciprian Grecu, Tonko Robert şi Ionuţ Lontea pregătesc săptămânal peste 70 de copii din Nuşfalău sau din comunele învecinate.

“Ne bucurăm de o susținere reală din partea Primăriei și Consiliului Local, fără de care activitatea echipei noastre nu ar fi posibilă, iar pe această cale doresc să le mulțumesc domnilor consilieri locali pentru faptul că susțin și activitatea sportivă din Nușfalău. Totodată, le promit acestora că vom face tot ce ține de noi și de cunoștințele noastre să facem prin rezultatele echipelor de copii, dar și a seniorilor, o <reclamă> cât mai bună comunei Nușfalău”, a precizat directorul sportiv.

You may also like

Leave a Comment