Responsive Menu
Add more content here...


Steaua Bucureşti, adversara lui SCM Zalău în sferturile Cupei României la volei masculin

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 114 views
A+A-
Reset

După ce a trecut de CSM Constanţa în faza I, formaţia zălăuană va juca tot în dublă manşă în sferturile competiţiei. De data aceasta, cu un adversar mult mai bine cotat, Steaua Bucureşti, vicecampioana României, care a fost calificată din oficiu în această fază a Cupei

SCM Zalău a avut viaţă grea cu CSM Constanţa, atât în campionat, cât şi în Cupa României. Dacă în campionat a pierdut în patru seturi şi nu s-a ales cu niciun punct, în jocul retur din Cupă, Mihai Mărieş şi colegii săi au avut nevoie de setul de aur pentru a se califica în sferturi. După ce la Zalău a fost un scurt 3 – 0, în retur, CSM Constanţa a câştigat cu 3 – 1, dar până la urmă, în ”setul de aur”, elevii lui Rainer Vassiljev s-au trezit şi s-au impus cu 15 – 11.

”Acesta este regulamentul şi trebuie să îl respectăm, dar noi şi în momentul în care s-a jucat setul de aur, am avut patru seturi câştigate, iar CSM Constanţa trei, însă am mai fost nevoiţi să-i batem încă un set. Noi practic în această dublă am câştigat cu 5 – 3. Sigur că şi noi am avut problemele noastre, fiindcă Buzduhan şi Cardoso au fost accidentaţi, iar asta a cântări mult, fiindcă sunt jucători pe acelaşi post”, ne-a declarat Adrian Feher.

În sferturile Cupei României, SCM Zalău va avea un adversar de alt calibru. În faţa zălăuanilor va fi Steaua Bucureşti, vicecampioana României, care a fost calificată din oficiu în această fază.

Şi meciurile din sferturi sunt programate în ”dublă” manşă. Partida tur este programată la Zalău, pe 15 noiembrie, în timp ce returul va avea loc pe 6 decembrie la Bucureşti.

Dacă va trece de Steaua, SCM Zalău va merge în final-four-ul competiţiei, acolo unde a mai fost prezentă în urmă cu două sezoane.

”Era clar că în sferturi vom juca cu una dintre echipele fruntaşe ale clasamentului. Eu am însă mare încredere în echipa noastră şi nu cred că este imposibil să trecem de Steaua. Important să fim sănătoşi, fiindcă atunci ne va fi la îndemână să câştigăm cu orice echipă”, spune managerul Adrian Feher.

Până la jocul tur cu Steaua din Cupă, SCM Zalău va disputa două partide în campionat. Luni, la Zalău, cu SCMU Craiova, iar pe 11 noiembrie, în deplasare la Unirea Dej.

În sferturile Cupei României sunt calificate direct, Dinamo Bucureşti, SCMU Craiova şi Arcada Galaţi.

Tabloul complet al sferturilor se va cunoaşte săptămâna viitoare, după partidele retur, din faza I. După jocurile din tur, U Cluj, Rapid şi Corona Braşov sunt favorite la caificare după ce au obţinut victorii în patru seturi.

Foto: CSM Constanţa

You may also like

Leave a Comment