Responsive Menu
Add more content here...


GENĂ DE CAMPION. Zălăuanul Tudor Magdaş a devenit campion al României cu Corona Braşov – E al patrulea titlu naţional după cele cucerite cu Tricolorul Ploieşti şi Arcada Galaţi!

La nici 26 de ani, voleibalistul născut şi crescut la poalele Meseşului a făcut senzaţie în Divizia A1, unde echipa sa a dat toate calculele peste cap. O nou-promovată s-a încoronat cu titlul de regină a voleiului românesc

by Călin ONICAŞ
0 comment 1.2K views
A+A-
Reset

Poate că orice copil care face sport visează ca, odată, cândva, va deveni un adevărat campion. Speranţele îi pot duce spre culmile performanţei, însă doar o parte dintre sportivi îşi pot transforma visul în realitate. Puţini sunt cei care reuşesc –  măcar o dată în viaţă – să poată gusta din paharul succesului.

La nici 26 de ani, zălăuanul Tudor Magdaș (n. 10 iunie 1998) a reuşit deja această mare performanţă de patru ori cu trei echipe diferite!

Genă de campion – Palmaresul impresionant din vitrina cu trofee

Ultima ispravă a fost chiar una incredibilă. În tricoul nou-promovatei Corona Braşov, voleibalistul zălăuan s-a aflat aproape în permanenţă pe primul loc 1 în campionatul regulat din Divizia A1.

Surpriza a continuat, deoarece gruparea de sub Tâmpa şi-a învins fără probleme toate adversarele şi în fazele superioare. Ultima “victimă” a fost multipla campioană – Arcada Galaţi – din finala mare a campionatului, acolo unde Corona Braşov a câştigat trei partide, devenind noua campioană a României!

La această performanţă uriaşă şi-a pus amprenta şi zălăuanul nostru, care a avut prestaţii remarcabile la fileu. Pentru Tudor Magdaş, acesta este al patrulea titu naţional. Primul a fost obţinut în anul 2018, când avea doar 19 ani, în tricoul formaţiei Tricolorul Ploieşti, cu care a realizat de fapt eventul!

Transferat la Arcada Galaţi, acesta a cucerit încă două medalii de aur în anii 2022 şi 2023, pentru ca în anul 2021 să îşi adjudece cu gruparea de pe Dunăre şi Supercupa României, ca în anul 2022 să mai câştige şi Cupa României!

Din anul 2021, Tudor Magdaş face parte şi din Naţionala României, fapt cu care se mândreşte, atât el, cât şi sălăjenii noştri.

Tudor Magdaş: “Încă sunt foarte euforic. Îmi vine greu să cred că am reuşit această ispravă

“A fost un an foarte bun, în care am jucat meci de meci și am reușit să aduc un aport considerabil în echipă. Am câștigat multe meciuri în acest sezon, dar nici odată nu am uitat nici măcar o secundă să ne bucurăm de plăcerea de a juca, de a fi împreună şi de a ne bucura pentru fiecare punct în parte.

Aş putea spune că, datorită acestei atitudini, am reușit să jucăm așa de bine şi să devenim în fiecare zi mai buni şi mai uniți. Chiar m-am simţit foarte bine aici, la Braşov, unde am fost foarte apreciat şi unde mi s-a dat șansa de a-mi pune în practică tot ceea ce am învățat de la antrenorii cu care am avut șansa de a lucrat.

Cât despre finala campionatului cu Arcada Galaţi, aş spune doar că mi-am dorit victoria în fiecare partidă, dar nu am uitat să ma bucur pe teren. Încă sunt foarte euforic şi încă îmi vine greu să cred că am reuşit această ispravă. Urmează o mică pauză, în care vreau să mă relaxez şi să mă deconectez puţin de la fenomen, deoarece pe data de 6 Mai începem pregătirea cu echipa naţională, unde chiar îmi doresc să fiu de ajutor pentru a atinge obiectivele şi pentru România”, a declarat Tudor Magdaş pentru ziarul Sportul Sălăjean.

You may also like

Leave a Comment