Responsive Menu
Add more content here...


Foto – Strat de zăpadă de 30 de cm în vârful Măgura Priei. După zile caniculare, peisajul a devenit unul de iarnă

Iarna și-a reintrat în drepturi, la munte. Pe Măgura Priei, un strat gros de zăpadă s-a depus în ultimele două zile. Mai multe imagini de basm au fost surprinse de cei de la Severe Weather Alert - Salaj

by Mihai POP
0 comment 1.2K views
A+A-
Reset

Dacă nu demult părea că a venit vara, acum pare că iarna a revenit la munte, vineri dimineață fiind înregistrate -2 grade Celsius.

În vârful Măgura Priei, zona cea mai înaltă din județ, pare desprinsă din basme, după ninsorile abundente din ultimele două zile. Stratul de zăpadă a ajuns la 30 de cm.

Așa cum meteorologii au anunțat vremea a intrat într-un proces de răcire din 16 aprilie iar ploile, grindina și zăpada deja și-au făcut apariția în mai multe zone.

Temperaturi de vară înlocuite de frig

Ninsorile din ultimele 48 de ore din zonele înalte ale județului au dus la depunerea unui strat de 1-2 cm la cota 600-650 m, crescând odată cu altitudinea până la 30 de cm în vârful Măgura Priei, zona cea mai înaltă din județ, unde de obicei avem cel mai mare strat, transmit Severe Weather Alert – Salaj.

otuși pentru aceasta perioadă a anului și ținând cont că din luna Februarie nu am mai văzut fulgi de zăpadă în județ, e o surpriză să avem așa strat consistent chiar și la această altitudine, mai ales că pădurea deja a înverzit și a avut de suferit după acest episod, multe crengi rupându-se sub greutatea zăpezii.

 

You may also like

Leave a Comment