Responsive Menu
Add more content here...


SCM Zalău începe în Bănie lupta pentru un loc de cupă europeană

Chiar dacă a ieşit din cursa pentru medalii, formaţia zălăuană mai are ocazia să termine acest sezon în partea superioară a clasamentului şi chiar pe o poziţie ce duce în cupele eurpene. SCM va juca în play-off-ul pentru locurile 5 – 8, unde mai sunt angrenate SCMU Craiova, Steaua şi CSM Constanţa. Primul duel este în Bănie, cu SCMU Craiova, sâmbătă, de la ora 18.00

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 38 views
A+A-
Reset

SCM Zalău a împins duelul din sferturile campionatului cu Arcada până în decisivul de la Galaţi. De data aceasta, elevii lui Rainer Vassiljev nu au mai avut forţa necesară de a produce o nouă surpriză, astfel că partida s-a terminat cu un categoric 3 – 0 pentru campioana României, care a mers în semifinalele Diviziei A 1.

Pentru SCM Zalău începe o nouă etapă din play-off-ul pentru locurile 5 – 8, unde gruparea de sub Meseş poate lupta pentru ultimul loc ce duce în cupele europene: locul 5. O astfel de performanţă rămâne greu de atins, în condiţiile în care zălăuanii au de înfruntat formaţii de top, precum SCMU Craiova, Steaua sau imprevizibila CSM Constanţa.

Medaliata cu bronz din ediţia trecută şi câştigătoarea Cupei din sezonul trecut se află în acest play-off. Este vorba de SCMU Craiova, cu care SCM Zalău va juca după sistemul ”cel mai bun din trei jocuri”.

Prima partidă are loc sâmbătă, de la ora 18.00, la Craiova. Al doilea joc este programat la Zalău, pe data de 13 aprilie, iar dacă va mai fi nevoie şi de un al treilea meci, acesta se va disputa la Craiova, pe 17 aprilie.

SCMU Craiova va avea avantajul terenului propriu în cazul în care va fi nevoie şi de partida decisivă, deoarece a terminat sezonul regulat pe un loc mai bun. Cu toate acestea, zălăuanii sunt încrezători că pot trece peste formaţia lui Dănuţ Pascu, în faţa căreia au făcut meciuri bune în sezonul regulat.

La Zalău, SCM s-a impus cu 3 – 2, iar la Craiova, gruparea de sub Meseş a avut minge de meci, dar în cele din urmă, partida a intra în setul decisiv, unde SCMU Craiova a avut câştig de cauză.

În ce priveşte partida decisivă din sferturi, de la Galaţi, managerul Adrian Feher a fost realist. “Ca şi anul trecut am reuşit să învingem Arcada în play-off şi am ajuns să jucăm meciul decisiv. Am jucat contra unei echipe puternice, iar experienţa şi valoarea şi-au spus cuvântul. Ei au şi partea de rezerve bine pusă la punct. Nu vreau să minimalizez performanţa lor, dar dacă ai 12 – 13 jucători de aceiaşi valoare, poţi să faci faţă mult mai bine într-un sezon lung. Cred că Arcada va fi în finală, la fel şi Rapid.  Sunt echipe valoroase. Rapid are o echipă mai scumpă, dar nu are o bancă atât de lungă. Dacă nu vor suferi accidentări, au şanse la titlu”, este de părere managerul de la SCM Zalău.

În celălalt meci din play-off-ul pentru locurile 5 – 8 se înfruntă Steaua Bucureşti cu CSM Constanţa. Primul joc are loc sâmbătă, la Bucureşti, tot de la ora 18.00.

”Ce mai putem spune despre nivelul campionatului din România, dacă SCMU Craiova, câştigătoarea Cupei de anul trecut şi medaliata cu bronz în ediţia trecută a Diviziei A1, dar şi Steaua, vicecampioana României şi finalista Cupei din acest an sunt în play-off-ul pentru locurile 5 – 8. Sunt două cluburi puternice, dar noi ne vom juca şansa. Cred că avem forţa să eliminăm Craiova, dar trebuie să beneficiem şi de o formă excelentă. Craiova este o echipă valoroasă, dar nu este un adversar de neînvins. Am dovedit acest lucru. I-am învins în tur, iar în retur am scăpat printre degete victoria. Ne-am dori să terminăm campionatul pe locul 5 şi să jucăm în cupele europene. Există o miză şi în această grupă, dar pentru a reuşi acest lucru trebuie să învingem Craiova şi Steaua. Eu cred că avem potenţial, dar trebuie să ne concentrăm pe toate meciurile pentru că obiectivele mari sunt greu de atins, iar pentru asta trebuie să luptăm în fiecare joc”, ne-a declarat Adrian Feher.

You may also like

Leave a Comment