Responsive Menu
Add more content here...


SCM Zalău câştigă la Satu Mare şi îşi asigură primul loc în play-out

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 23 views
A+A-
Reset

Gruparea pregătită de Alexandru Pop şi Marius Muntean a reuşit să câştige la limită duelul de la Satu Mare, la capătul unui joc pe care l-a controlat. Prin această victorie, zălăuanii şi-au asigurat primul loc în play-out, cu o etapă înainte de final


Cu o victorie la Satu Mare, SCM Zalău îşi asigura locul 1 în play-out-ul Seriei a X-a din Liga a III-a. Băieţii pregătiţi de Alexandru Pop şi Marius Muntean au intrat hotărâţi pe teren şi chiar dacă primele ocazii le-au aparţinut sătmărenilor, zălăuanii au pus stăpânire pe joc şi au controlat prima repriză.

Gazdele au fost aproape de gol, dar şutul lui Ervin Zsiga de la distanţa a trecut puţin pe lângă, după ce cu două minute înainte, sătmărenii au avut şi o lovitură de cap periculoasă.

SCM a replicat prin Sebastian Culda, şutul mijlocaşului trecând puţin pe lângă poarta adversă (min. 15). Echipa din Zalău a avut o posesie mai bună, iar în minutul 21 a ajuns din nou în careul advers. După un un-doi între Sergiu Pop şi Alexandru Sorian, cel din urmă a finalizat faza, dar şutul său a trecut pe lângă poarta sătmăreană.

Ervin Zsiga a fost cel mai periculos jucător de la gazde, iar în minutul 25 a pus din nou în pericol poarta oaspeţilor, însă, şutul său de la aproximativ 25 de metri a fost reţinut în doi timpi de Bogdan Miron.

La faza imediat următoare, Sebastian Culda a pătruns excelent din banda dreaptă spre centru şi cu o pasă de geniu l-a găsit pe Vadim Calugher în careul sătmărean, mijlocaşul reuşind să deschidă scorul după un şut din întoarcere.

După această reuşită, SCM Zalău a continuat să domine, însă a fost o dominare sterilă, astfel că până la finalul primei părţi nu am mai putut consemna ocazii periculoase.

Repriza secundă a început în forţă, iar ambele echipe şi-au creat ocazii. Până la urmă, golul a venit tot în poarta gazdelor. După un henţ în careu, centralul partidei a dictat o lovitură de la 11 m pentru SCM, pe care avea să o transforme în siguranţă Adrian Şter.

La 0 – 2, jocul s-a mai temperat, iar ulterior a fost unul destul de fragmentat, astfel că fazele importante au cam lipsit la ambele porţi. Parcă Zalăul a avut o posesie mai bună în prima parte a reprizei secunde, în timp ce sătmărenii au fost mai periculoşi pe finalul jocului.

De altfel, eforturile băieţilor pregătiţi de Tiberiu Csik au fost răsplătite pe final, sătmărenii reuşind să reducă din handicap cu 5 minute înainte de final. Însă, gazdele nu au mai avut forţa necesară pentru a forţa măcar un rezultat de egalitate.

S-a terminat 1 – 2, o victorie care îi asigură Zalăului locul 1 în play-out. Cu o etapă înainte de finalul sezonului, SCM Zalău are 4 puncte avans faţă de următoarea clasată, CSM Satu Mare. În ultima etapă, SCM primeşte vizita celor de la Progresul Şomcuta Mare.

CSM Satu Mare – SCM Zalău 1 – 2 (0 – 1)

Au marcat pentru SCM: Vadim Calugher (’26), Adrian Şter (’50-pen.)

SCM: Bogdan Miron – Florin Pop, Mihai Onicaş, Bogdan Şandru, Alex Mare, Cosmin Meşter (’80 Sebastian Nicoraş), Alexandru Sorian (’83 Raul Stanciu), Vadim Calugher (’90+4 Bogdan Forna), Mihai Forna, Sebastian Culda (’83 Logon Romaric), Sergiu Pop (’40 Adrian Şter). Antrenori: Alexandru Pop şi Marius Muntean

You may also like

Leave a Comment