Responsive Menu
Add more content here...


Inovațiile neobișnuite ale aplicațiilor de dating

by Stirile din Salaj
0 comment 30 views
A+A-
Reset

Mai devreme sau mai târziu, monotonia devine o rutină iar lucrurile încep să fie foarte plictisitoare. Unul dintre cele mai clare exemple este industria aplicațiilor și a site-urilor de dating, în special platformele clasice precum Tinder, Badoo, Bumble și altele. De-a lungul existenței lor, acestea au avut parte și de suișuri cât și de coborâșuri. 

Una dintre cele mai recente creșteri în popularitate a aplicațiilor de dating s-a produs în timpul pandemiei de coronavirus, atunci când audiența platformei Tinder și a serviciilor asemănătoare s-a mărit considerabil. Creșterea nu a ținut însă la nesfârșit și asta pentru că utilizatorii s-au plictisit de modul standard de întâlniri pe internet. Lumea vrea acum ceva nou!

Mulți oameni folosesc aplicațiile de dating mai mult din rutină și nu cred în mod special că își vor găsi în acest fel persoana potrivită pentru o relație — chiar și așa ei continuă să se conecteze aproape zilnic, să gliseze printre poze și să piardă timpul. Mai mult, 40% dintre utilizatorii serviciilor de dating recunosc că notificările de pe aplicații îi enervează grozav, mai ales că de cele mai mult ori sunt lucruri automate de la echipele tehnice. 

Ca urmare, serviciile clasice de întâlniri au început să-și piardă din public, oamenii căutând ceva nou și original.

Inovații din industria de online dating care merită remarcate

Pe lângă interesul sporit pentru platformele clasice de dating, pandemia de coronavirus a dat naștere și la o mulțime de noi servicii de dating diferite de Tinder și cele asemănătoare sale.

Printre cele mai interesante inovații din industria de online dating se numără:

  1. Thursday

Un serviciu de dating excelent pentru cei care nu vor să piardă prea mult timp căutând persoana potrivită. Unghiul unic al lui Thursday (eng. “joi”) este tocmai că funcționează doar joia. În celelalte zile ale săptămânii nu poți folosi toate opțiunile aplicației. 

Un alt aspect interesant este că Thursday organizează și evenimente offline pentru utilizatori, deși din păcate la ora actuală este deseori dificil. Suntem sigură că odată cu normalizarea situației în care ne aflăm, Thursday va avea succes în promovarea de offline dating. 

2. String

Diferența de bază dintre String și celelalte serviciile este lipsa completă a mesajelor scrise. Exact cum ai citit, aici nu poți trimite mesaje scrise deloc. În schimb, ai la dispoziție mesaje vocale și asta e o idee genială! De ce să pierzi timpul cu mesaje scrise când poți comunica direct prin vorbă? Asta te ajută să te exprimi mult mai clar iar cealaltă persoană te va cunoaște mai repede. Încearcă, o să-ți placă!

3. Source

Producătorii aplicației Source o numesc 3 în 1, adică poți ori să cauți tu persoane și să îți faci prieteni noi, ori să accepți opțiuni aleatoare sau să participi la “speed dating” de 5 minute.

Această abordare este destul de interesantă și te ajută să-ți diversifici modul de a căuta persoana potrivită. Formatul de speed dating, adică întâlniri rapide în șir, este cea mai populară opțiune pe Source — logic deoarece așa poți să vorbești cu o mulțime de persoane în timp scurt și să le alegi pe cele de care îți place cel mai mult și cu care vrei să comunici în continuare pe chat. 

4. Jungle

Aceasta este o platformă de “double dating”, adică întâlniri duble, destul de populară. Ideea este că inviți un/o prieten(ă) să se conecteze cu tine ca să creați o întâlnire la dublu cu alte două persoane.

Formatul este interesant deoarece mulți oameni sunt timizi și se stresează ușor la întâlniri față în față. Formatul de 2×2 îi ajută să se relaxeze mai ușor și să aibă mai multă încredere.

5. Vouch

O aplicație de dating neobișnuită în care prietenii și rudele te pot “recomanda” sau pot “garanta” pentru tine, adică confirma că pozele de pe profil sunt reale, precum și descrierea și hobby-urile tale listate. În acest fel, Vouch luptă împotriva profilurilor false, a roboților sau a persoanelor care exagerează la greu pe internet. Această metodă funcționează foarte bine iar profilurile confirmate atrag mult mai multă atenție și rezultatele platformei sunt deseori mai bune decât cele de pe Tinder sau Badoo.  

 

Video chat-ul online — formatul clasic care încă rezistă

S-ar putea spune că ne contrazicem un pic dar nu este chiar așa. Formatul de video chat cu persoane necunoscute există de peste 12 ani, mai precis din anul 2009 când au apărut Omegle și Chatroulette, însă nu este deloc învechit ci chiar s-a bucurat de o creștere în popularitate în ultimii ani. 

Avantajele video chat-ului față de aplicațiile clasice de online dating sunt evidente: 

  1. Înregistrarea rapidă sau lipsa de înregistrare sau alți pași. Te conectezi direct pe video chat!
  2. Este gratuit sau foarte ieftin. În comparație cu aplicațiile de dating, extraopțiunile pe serviciile de video chat online sunt foarte ieftine sau chiar gratis, deși cele fără plată nu se bucură de o moderare de top.
  3. Comunicarea pe video chat este mult mai confortabilă decât pe site-urile de dating unde trebuie să petreci ore în șir ca să vorbești cu cineva. În plus, video chat-ul este aproape ca o întâlnire reală în carne și oase. 

Pe durata pandemiei, formatul de video chat online a crescut foarte mult în popularitate. Multe platforme precum bazoocam.org, ome.tv, chatrandom.com, emeraldchat.com și videochat-ro.com s-au bucurat de o creștere în audiență de 3 sau 4 ori iar formatul se bucură acum de o adevărată renaștere.

Dacă credeai că video chat-ul online este o platformă unde întâlnirile sunt 100% aleatoare și tu nu ai niciun control, află cu nu este chiar așa. Majoritatea serviciilor moderne de chat roulette oferă filtre de bază pentru căutare iar unele, precum https://videochat-ro.com conectează doar persoane de sex opus și te ajută să nu mai pierzi timpul în zadar. 

Pe scurt 

Pe de-o parte, nu putem spune că absolut tot ce este nou este mai bun decât ce e vechi. Formatul obișnuit de video chat demonstrează că oferă în continuare servicii bune utilizatorilor de internet ba chiar atrage un public mare. Iar dacă merge bine atunci de ce să faci vreo schimbare?

Pe de altă parte, putem observa că site-urile și aplicațiile clasice de dating nu prea mai atrag publicul așa cum o făceau mai demult. Acestea au nevoie de inovație — să introducă funcții și un format nou, neobișnuit. Deja se simte un început de schimbare însă destul de încet și nesemnificativ. 

Este complet decizia ta care format de online dating este mai bun. Nu spunem că ar trebui să abandonezi complet Tinder sau Bumble ci mai degrabă îți recomandăm să consideri și serviciile alternative și să le evaluezi singur(ă) avantajele și dezavantajele. Dacă nu ai avut succes pe online dating până acum, poate că nu ai folosit serviciul perfect pentru tine. Experimentează, încearcă ceva nou și suntem siguri că vei vedea rezultate bune în scurt timp.

You may also like

Leave a Comment