Responsive Menu
Add more content here...


Roberta Stamin, primele goluri pentru România. Alte trei jucătoare de la HC Zalău au jucat în preliminariile Campionatului European

După ce şi-a făcut debutul în Naţionala României şi la partidele oficiale, extrema de la formaţia zălăuană a reuşit să îşi treacă numele şi pe lista marcatoarelor, marcând două goluri în partida cu Grecia. Tot în preliminariile Campionatului European, Emilija Lazic a jucat pentru Serbia, iar Andriyana Naumenko şi Tatyana Prycop au evoluat pentru Ucraina, ambele naţionale reuşind să se califice la turneul final

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 613 views
A+A-
Reset

Liga Naţională de handbal feminin este în pauză, după ce în această perioadă au avut loc ultimele partide din preliminariile Campionatului European. Naţionala României a susţinut ultimele jocuri din grupă cu Bosnia şi Grecia, partide pe care selecţionata antrenată de Florentin Pera le-a câştigat fără probleme şi a terminat grupa cu maxim de puncte.

România a trecut cu 37 – 16 de Bosnia, în deplasare, iar duminică a câştigat şi confruntarea de la Buzău, cu Grecia, scor 31 – 24. La ambele partide, în lotul României a fost şi extrema de la HC Zalău, Roberta Stamin. După ce şi-a făcut debutul la Naţională în meciurile oficiale, handbalista a marcat şi primele sale goluri în tricoul României, reuşind să înscrie de două ori în confruntarea cu Grecia.

Alte trei jucătoare de la HC Zalău au fost în aceste zile în ”febra” meciurilor din preliminariile Campionatului European. Emilija Lazic a jucat pentru Serbia în confruntările cu Bulgaria şi Turcia, în care naţionala Serbiei a reuşit victorii şi s-a clasat pe locul doi în grupă, poziţie care i-a asigurat calificarea la Campionatul European.

De calificarea la Euro s-au bucurat alte două jucătoare din lotul lui HC Zalău. Este vorba de Andriyana Naumenko şi Tatyana Prycop, care au evolaut pentru Ucraina.

Chiar dacă a pierdut în Germania şi a remizat în Slovacia, naţionala Ucrainei s-a clasat pe locul 2 în grupă şi s-a calificat la turneul final.

Campionatul European de handbal feminin din 2024 va avea loc între 28 noiembrie și 15 decembrie în Austria, Ungaria și Elveția. Va fi primul turneul final cu 24 de echipe la start, până acum la turneul final calificându-se doar 16 reprezentative. Tragerea la sorţi va avea loc pe 18 aprilie, cele 24 de participante fiind împărţite în patru urne valorice.

Urnele valorice pentru tragerea la sorți:

Urna 1: Norvegia, Danemarca, Muntenegru, Franța, Suedia, Olanda

Urna 2: Germania, Spania, România, Ungaria, Elveția, Austria

Urna 3: Slovenia, Croația, Polonia, Serbia, Macedonia de Nord, Islanda

Urna 4: Cehia, Ucraina, Turcia, Insulele Feroe, Portugalia, Slovacia

You may also like

Leave a Comment