Responsive Menu
Add more content here...


Reîntâlnire cu Steaua. A treia confruntare oficială în mai puţin de o lună

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 84 views
A+A-
Reset

Duminică, ora 17.00, Sala ”Mihai Viteazul”: Steaua Bucureşti – SCM Zalău


Având şi probleme de lot pe parcursul turului, SCM Zalău a ajuns într-o situaţie dificilă în clasament şi nu mai este atât de sigură nici de o prezenţă în play-off, acolo unde se califică primele opt clasate. După înfrângerea surprinzătoare de la Baia Mare, voleibaliştii zălăuani sunt pe locul 9 şi nu trec prin momente plăcute.

În afara obiectivului, gruparea antrenată de Rainer Vassiljev speră într-o redresare duminică, când va juca în deplasare la Steaua Bucureşti. SCM Zalău dă peste vicecampioana României, o echipă care a devenit o cunoştinţă în ultima lună, având în vedere că SCM şi Steaua s-au întâlnit şi în sferturile Cupei României.

Bucureştenii au fost net superiori, astfel că au câştigat ambele meciuri din Cupă. A fost 3 – 2 la Zalău şi 3 – 0 la Bucureşti în urmă cu o săptămână, dar acum SCM este decisă să îşi ia revanşa sau măcar să se întoarcă cu un punct, care i-ar reface moralul.

În timp ce SCM Zalău se află pe locul 9 cu 8 puncte, Steaua ocupă locul 5 şi este la două puncte de podium. Steliştii vin şi ei după un meci de tirstă amintire, de la Craiova, unde au pierdut în trei seturi.

Zălăuanii pot profita de faptul că Steaua are un program mai încărcat în această săptămână în care joacă în optimile Cupei Challenge, miercuri, în Germania, cu TSV Giesen Grizzlzy. Din acest motiv, partida cu SCM Zalău din campionat a fost programată pentru duminică, ora 17.00, la Bucureşti.

”Steaua este o echipă redutabilă pe teren propriu şi nu prea pierde meciuri, dar cred că dacă jucătorii noştrii vor fi sănătoşi, vom putea lua punct sau puncte.Avem din nou o deplasare lungă. Nu vreau să mă repet, dar din păcate, toţi banii din sportul românesc sunt în Bucureşti şi în sudul României. Este clar, ne-am obişnuit şi nu avem ce face. Au mai rămas 2 – 3 echipe în zona noastră şi ne-am obişnuit cu deplasările lungi care din păcate se reflectă şi în buget. O deplasare la Bucureşti, cu cazare, masă, cu autocar este foarte scumpă. Noi avem cheltuiala aceasta când jucăm cu Dinamo, cu Steaua, cu Rapid, pe când ele când joacă între ele nu au astfel de cheltuieli. Sunt bani care pot fi investiţi în salariile jucătorilor. Nu mai vorbim de timpul de refacere. Noi călătorim 12 ore după un meci cu Steaua, pe când echipele din Bucureşti când joacă între ele fac un sfert de oră până acasă. Nu vreau să refac eu harta voleiului românesc, nu este treaba mea. Acestea sunt condiţiile, iar aici este vorba de prima ligă a ţării. Încercăm să facem faţă nivelului”, ne-a declarat managerul Adrian Feher.

Partida cu Steaua înseamnă şi ultima deplasare din acest an pentru SCM Zalău, care pe 23 decembrie va încheia turul de campionat pe teren propriu contra lui “U” Cluj.

You may also like

Leave a Comment