FOTO-VIDEO. Andrei Florian, victorie la debutul în boxul profesionist

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 70 views
A+A-
Reset

Andrei Florian tocmai a debutat în boxul profesionist la vârsta de 18 ani. Sportivul a debutat la profesionişti la gala “Fight in Spirit”, o competiţie ce a avut loc la Sânmartin în judeţul Bihor. Sălăjeanul a fost înscris în Liga Profesionistă de Box din România şi a boxat pentru ACS Florian’s Fighting Sport, un club înfiinţat recent tocmai de tatăl sportivului.

Florian a fost înregistrat şi în Uniunea Europeană de Box, astfel că are dreptul să participe în gale profesioniste internaţionale.

Debutul l-a avut vineri seară, la gala din judeţul Bihor. Andrei Florian a urcat în ring având în faţa un adversar mai experimentat din Bulgaria. Înaintea acestui meci, bulgarul în vârstă de 26 de ani avea 6 meciuri disputate la profesionişti.

Meciul s-a întins pe durata a 4 reprize, Florian având o prestaţie foarte bună, dominându-şi clar adversarul. Mai mult, sălăjeanul a reuşit şi un knockdown de senzaţie în prima repriză.

“A fost un meci greu, însă a fost o experiență unică. Mă bucur ca am reușit să câștig. După Knockdown-ul din prima repriză, am fost impulsionat de susținerea oamenilor din sală, m-a ajutat mult energia celor 400 de spectatori. Țin să mulțumesc în primul rând staff-ului meu care e un factor principal pentru această victorie. Managerului meu domnul Prim Vice-Presedinte al Ligii Profesioniste de Box, Plosca Viorel, care mi-a oferit această oportunitate, antrenorului meu fostul Campion WBC International Victor “Lupo” Puiu, cu care deși lucrez de doar o lună, am reușit să fac niște progrese uriașe pe partea de box, oferindu-mi încredere din colțul ringului și nu în ultimul rând tatălui meu care e pionul principal de care m-am sprijinit în toți acești ani de când practic sport. Am niște oameni de calitate în spate, iar în 2024 promitem că vom scrie istorie pentru sportul românesc”, ne-a declarat Andrei Florian.

You may also like

Leave a Comment