Responsive Menu
Add more content here...


Rareş Bălean are Germania la picioare!

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 14 views
A+A-
Reset

Voleibalistul zălăuan traversează o perioadă excelentă la VfB Friedrichshafen, echipă care domină campionatul din Germania. Rareş Bălean a jucat constant pentru echipa sa, iar în urmă cu două etape a fost MVP-ul meciul prin care VfB Friedrichshafen a câştigat cu 3 – 0 şi a preluat fotoliul de lider

Cariera lui Rareş Bălean a luat-o pe o pandă ascendentă. Lansat în volei de CSS Zalău, zălăuanul a jucat ani buni la Volei Municipal, unde s-a făcut remarcat şi a fost convocat la Naţională, cu care a participat şi la un turneu final.

 În vara trecută jucătorul a prins un transfer de senzaţie şi a ajuns la VfB Friedrichshafen, una dintre cele mai puternice echipe din Germania, chiar şi din Europa. Încă din primul sezon, Rareş Bălean s-a acomodat la titrata echipă din Germania, dar stagiunea trecută a fost una scurtă. Din cauza pandemiei, campionatul s-a îngheţat în luna martie, astfel că zălăuanul nu a mai avut ocazia să se bată pentru trofee.

Deja Bălean a acumulat experienţă şi în Germania şi a ajuns un jucător important la VfB Friedrichshafen în sezonul 2020 – 2021. A jucat constant la echipa sa şi a ieşit în evidenţă în jocuri esenţiale.

În urmă cu două etape, VfB Friedrichshafen a câştigat cu 3 – 0 în faţa celor de la VCO Berlin, iar Rareş Bălean a fost MVP-ul jocului. În ultimul meci, echipa zălăuanului a reuşit o nouă victorie cu 3 – 0, iar Bălean s-a remarcat din nou  şi a reuşit 11 puncte.

VfB Friedrichshafen este lider în Germania şi în cele 10 etape a înregistrat nouă victorii şi a pierdut un singur joc. Sezonul este lung şi a mai rămas de disputat un retur,  dar şi un play-off, însă românul speră ca echipa sa se regăsească pe primul loc şi la finalul sezonului.

“Suntem lideri în acest moment şi vom face tot posibilul să câştigăm titlul de campioană. Suntem o echipă puternică, cu jucători cu experienţă, iar eu cred că şansele noastre la titlu sunt bune, totul depinde de noi”, spune internaţionalul pentru Sportul Sălăjean.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean care a apărut miercuri, 23 decembrie.

“M-am acomodat înca din primul an, pot spune că totul este bine . Am avut o perioadă mai dificilă ca echipă în momentul în care ne-au închis sala şi a trebuit să ne antrenăm în mai multe săli diferite, dar acum că avem o nouă sală totul a revenit la normal şi decurge foarte bine. Mă bucur de asemenea că am reuşit să fim sănătoşi şi nu am contactat virusul, un lucru important care ne-a ajutat să ne antrenam mereu în efectiv complet”.

Rareş Bălean

You may also like

Leave a Comment